Sedem statočných má opäť novú tvár

Len nedávno na YouTube zverejnila filmová spoločnosť Sony Pictures Entertainment trailer k novému filmu o siedmich hrdinoch, ktorí sa rozhodnú pomôcť bezmocným. Ak sa vám tento príbeh zdá povedomý, nemýlite sa. Film Sedem statočných je remake rovnomenného westernu z roku 1960.

25.07.2016 05:00
Sedem statočných Foto:
Sedem statočných v novej verzii.
debata

V takmer trojminútovom videu tvorcovia predstavili jednotlivých hrdinov, ktorých si najala žena z malého mestečka, aby ho ochránili pred gangstrami. Medzi hlavnými predstaviteľmi sú napríklad Denzel Washington, ktorého uviedli ako lovca odmien, Chris Pratt stvárňujúci gamblera či Ethan Hawke v úlohe ostrostrelca. Pôvodne bol oslovený aj Tom Cruise, no svoje účinkovanie vo filme nakoniec odmietol.

Režisér snímky Antoine Fuqua verí, že zbúra predstavy o „bielych“ kovbojoch na divokom západe. „Teraz to nebude len ,bielyʻ kovboj, ,bielyʻ vojak, všetci sú tam spolu. ,Bielyʻ, Aziat, Indián… Na tom už viac nezáleží. Proti tyranii musíme bojovať všetci spoločne,“ povedal Fuqua na margo obsadenia pre britský denník The Telegraph.

V novom spracovaní westernovej klasiky inšpirovanej legendárnou snímkou Sedem samurajov (1954) Akiru Kurosawu sa okrem spomínaných hercov v hlavných úlohách predstavia aj Vincent D'Onofrio, Byung-Hun Lee či Manuel Garcia-Rulfo. Do slovenských kín by mali film uviesť 22. septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ethan Hawke #trailer #Chris Pratt #Denzel Washington #Sedem statočných #Sony Pictures Entertainment