Hanba, Nymfomanka aj Lovci hláv už budú legálne on-line

Niektoré filmy, ktoré diváci poznajú z klubovej distribúcie, si hľadajú ďalšiu cestu k divákovi. Viacero obľúbených titulov zo svojho distribučného portfólia sprístupnila Asociácia slovenských filmových klubov na internete. Za cenu od jedného eura si ich možno pozrieť na stránke asfkvod.sk. Na začiatok je v ponuke desať snímok, ďalšie budú pribúdať.

12.08.2016 16:00
Hanba ASFK Foto:
Do desiatky „štartovacích“ titulov sa zmestila aj Hanba Steva McQueena s Michaelom Fassbenderom a Carey Mulliganovou.
debata

„Tituly sú v kinách nasadené najhustejšie prvé dva týždne, následne počet premietaní klesá. Okrem toho, počas leta sú niektoré filmové kluby zatvorené. Filmy sú však žiadané, diváci sa po nich dopytujú, a tak sa ASFK rozhodla ponúknuť im ďalšiu možnosť, ako si filmy môžu pozrieť,“ uvádza Asociácia slovenských filmových klubov. Na stránke aktuálne ponúka obe časti Nymfomanky Larsa von Triera, Oscarom a množstvom ďalších ocenení ovenčenú Lásku Michaela Hanekeho či francúzsky dokument zo sveta módy Dior a ja.

„Samozrejme, sledovanie na obrazovke počítača nie je to isté, ako vidieť film na veľkom plátne, ale je to možnosť pre fanúšikov, ktorí chcú svoj obľúbený film vidieť znova, ktorí nemajú vo svojom okolí filmový klub či kino alebo ho v kine nestihli, a to úplne legálne,“ povedala vedúca kancelárie ASFK Silvia Dubecká. Ten, kto si chce film pozrieť, sa musí zaregistrovať na stránke asfkvod.sk. Potom prostredníctvom sms zaplatí euro alebo dve a v závislosti od toho mu stránka umožní pozerať zvolený titul v priebehu 24 alebo 48 hodín.

Obidve časti filmu Larsa von Triera Nymfomanka... Foto: ASFK
Nymfomanka ASFK Obidve časti filmu Larsa von Triera Nymfomanka sú prístupné online. Na snímke Charlotte Gainsbourg a Jamie Bell.

Prostredníctvom tejto služby sú legálne on-line dostupné aj absurdná hraná komédia úspešného tvorcu animovaných filmov Trio z Belleville a Iluzionista Sylvaina Chometa Attila Marcel; dokument Kena Loacha Spirit of 45, ktorý hovorí o duchu pospolitosti po skončení druhej svetovej vojny v roku 1945 vo Veľkej Británii či francúzsky surový príbeh o vine a treste Choď do pekla. Do desiatky „štartovacích“ titulov sa zmestili aj Hanba Steva McQueena s Michaelom Fassbenderom a Carey Mulliganovou; fantasticko-dobrodružné Divoké bytosti južných krajín aj adaptácia románu Joa Nesbøa Lovci hláv.

Podľa Silvie Dubeckej by k spomínaným titulom ešte v auguste mohli pribudnúť jeden či dva filmy, potom sa ASFK sústredí na rozbeh 20. ročníka Projektu 100, ktorý sa začína v septembri, a počas prvých týždňov ponúkne v Berlíne ocenené Spojené štáty lásky Tomasza Wasilewského; novinku Komorná kórejského režiséra Chan-wook Parka či japonskú animovanú klasiku Hajao Mijazakiho Cesta do fantázie. Tie on-line prístupné nebudú, v budúcnosti však na stránke ASFK priaznivci náročnejších filmov nájdu aj poľskú oscarovú Idu, Divoké historky Damiána Szifróna, kanadskú snímku Mami! Xaviera Dolana či dokument Pátranie po Sugar Manovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hanba #Nymfomanka #ASFK #Dior a ja #Trio z Belleville #Attila Marcel #Silvia Dubecká #asfkvod.sk