V Benátkach uvedú snímku vo virtuálnej realite – prvú svojho druhu

Organizátori 73. ročníka Medzinárodného filmového festivalu (MFF) v Benátkach, ktorý sa bude konať od 31. augusta do 10. septembra, na podujatí predstavia prvú celovečernú snímku vo virtuálnej realite.

23.08.2016 16:00
Jesus VR - The Story of Christ Foto:
Jesus VR - The Story of Christ je prvým celovečerným filmom svojho druhu.
debata

Všetci akreditovaní návštevníci a návštevníčky si v dňoch od prvého do štvrtého septembra budú môcť pozrieť 40-minútovú ukážku z filmu Jesus VR – The Story of Christ, ktorý je prvým celovečerným filmom svojho druhu.

„Sme mimoriadne šťastní, že môžeme predstaviť prvý celovečerný film vo virtuálnej realite,“ vyjadril sa riaditeľ festivalu Alberto Barbera a dodal, že snímka pomôže poukázať na rozprávačský potenciál virtuálnej reality, ktorý sa doteraz obmedzoval len na bežné filmy.

Jesus VR – The Story of Christ bude mapovať život Ježiša Krista od narodenia po jeho zmŕtvychvstanie. O jej výrobu sa postarali spoločnosti Autumn VR and VRWERX, pričom ju celú nakrútili v talianskom meste Matera. Celková dĺžka titulu je 90 minút a na Vianoce by sa mal dostať na všetky väčšie platformy zabezpečujúce virtuálnu realitu.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #virtuálna realita #MFF Benátky #Autumn VR #Jesus VR - The Story of Christ #VRWERX