Filmové premiéry: City pohľadom Woodyho Allena aj Sedem statočných

Od štvrtka 22. septembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť novú českú komédiu Prázdniny v Provence aj Allenovu novinku Café Society.

23.09.2016 07:00
Blake Lively Foto:
Blake Lively v novinke Woodyho Allena.
debata

Bociany

Bociany nosia deti … alebo aspoň nosievali. Teraz nosia balíčky pre globálneho internetového giganta Cornerstore.com. Najlepší doručovateľ spoločnosti, bocian Junior, má byť onedlho povýšený, keď náhodne aktivuje stroj na výrobu detí a ten bez akejkoľvek autorizácie vyrobí rozkošné dievčatko. Junior a jeho kamarát Tulip, jediný človek na Bocianej hore, v zúfalej snahe doručiť zásielku skôr, než sa to dozvie šéf, pretekajú s časom, aby doručili svoje prvé dieťa – na divokej a objavné ceste, ktorá by mohla pomôcť k úplnosti nejednej rodine a vrátiť bocianov na celom svete ich pôvodné poslanie.

Café Society

Bobby (Jesse Eisenberg) pochádza z Bronxu. Žije s večne sa hašteřícími rodičmi a bratom Benom (Corey Stoll), ktorý ako čistokrvný amorálny gangster zastáva názor, že každý problém sa dá ľahko vyriešiť hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potrebuje zmeniť prostredie. Odlieta do Hollywoodu, kde začne pracovať ako poslíček pre strýčka Phila (Steve Carell), ktorý je mocným agentom filmových hviezd. Vstupuje do sveta opojných večierkov, plných celebrít, modeliek, playboya, producentov a politikov. Na prvý pohľad sa však zamiluje do strýkovej pôvabnej asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Problém je, že Vonnie má vážny vzťah, takže sa Bobby musí uspokojiť s jednoduchým kamarátstvom. Ale nič netrvá večne, Vonnie sa s priateľom rozíde a veľmi rýchlo opätuje Bobbyho city. Jeho ponuku na sobáš však odmieta.

Chronic

Pre Davida (Tim Roth) nie je smrť ničím desivým a tabuizovaným. Pracuje ako paliatívny ošetrovateľ tých, ktorí na ňu čakajú – často ako na vyslobodenie z nesmierneho utrpenia. Pokojný, uzavretý, ale veľmi súcitný muž uľahčuje umierajúcim posledné dni života s nehou a pozornosťou, ktorá z pohľadu nezaujatého pozorovateľa vyvoláva otázky. Čo Davida toľko priťahuje na blízkosti smrti? Aká traumu z minulosti ho sužuje? A nie je jeho vzťah s klientmi tesný až príliš?

Mustang

Dediny na severe Turecka, začiatok leta. Lale a jej štyri dospievajúce sestry sa po ceste zo školy hrajú s miestnymi chlapcami. Po dedine sa rozbehne správa o domnelých nemravnostiach a nevinná hra čoskoro prerastie v škandál s nečakanými následkami. Tradične zmýšľajúci babička a strýko premieňajú ich domov vo väzenie, školu nahrádzajú lekcie domácich prác a varenia. Rodina im dohovára ženíchov. Päť sestier spojených túžbou po slobode sa rozhodne vzoprieť útlaku a rozbiť okovy konzervatívnej spoločnosti, ktorá je zväzuje.

Prázdniny v Provence

Leto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek sa po zimnej komédii Päťdesiatka vracajú na plátna kín s letnou atmosférou a s francúzskou vôňou v komédii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek ich obsadil do rolí troch kamarátov a členov hudobnej skupiny, ktorí utečú pred svojou manažérkou až do slnečného Francúzska k tete jedného z nich. Trochu sa potulujú, veľa si užívajú a tiež stretnú krásnu a sympatickú dievčinu, ktorá vie lámať srdcia. Každý z veľkej trojky kamošov je iný, spoločne potom vrstvia viac či menej šialené situácie. Zaritý hulič marihuany, hláškujúcí filozof a nesmelý basák robia všetko vo väčšom, než malom množstve.

Sedem statočných

Mestečko Rose Creek neustále ohrozuje banda lotrov bezohľadného priemyselníka Bartholomewa Bogua, ktorý sa v honbe za ziskom nezastaví pred ničím. Zúfalí obyvatelia sa rozhodnú požiadať o pomoc siedmich mužov, pre ktorých rovnako ako pre Bogua nijaké zákony neplatia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #bociany #premiéry #Café Society #Prázdniny v Provance