Svet je zvedavý na romancu Pitta a Cotillardovej

Lepšiu reklamu si nemohli želať. Triler z druhej svetovej vojny odohrávajúci sa vo filmovými mýtmi dýchajúcej Casablance, v hlavnej úlohe s čerstvo ohrdnutým Bradom Pittom a francúzskou femme fatale Marion Cotillardovou ako milencami, Spojenci, sa spomína ako jeden z dôvodov rozvodu Angeliny Jolie a Brada Pitta.

26.09.2016 12:00
Spojenci, Pitt Foto:
Marion Cotillardová a Bard Pitt vo filme Spojenci.
debata

Po tom, čo sa svet dozvedel, že nežnejšia polovica slávneho páru podala žiadosť o rozvod, sa rozprúdili špekulácie o tom, že za rozchodom by mohol byť niekto tretí. A hoci Marion Cotillardová špekulácie rezolútne poprela a potvrdila, že je šťastná a druhýkrát tehotná so svojím priateľom Guillaumomm Canetom, svet je zvedavý na film, pri nakrúcaní ktorého to vraj medzi jeho protagonistami iskrilo. To aspoň tvrdil americkému magazínu People ešte v auguste producent filmu Graham King. „Brad a Marion sa od prvej chvíle maximálne rešpektovali, takže keď sa ponorili do svojich postáv, fungovala medzi nimi chémia a iskrilo to.“ Premiéra Spojencov bude o dva mesiace.

Casablanca, rok 1942. Spojenecký špión Max Vatan (Brad Pitt) sa tu stretáva s francúzskou odbojárkou Marianne Beausejourovou (Marion Cotillardová). Čerpá od nej cenné informácie a predstierajú, že sú manželia. Príbeh lásky dvojice zabijakov, ktorí majú za úlohu zlikvidovať nemeckého dôstojníka, však dostane trhliny – niekto je tu totiž dvojitým agentom, ktorého treba zabiť…
Príbeh lásky dvoch zabijakov stál pritom aj na začiatku vzťahu Angeliny Jolie s Bradom Pittom. Ten sa začal práve počas nakrúcania ich spoločného trháku Pán a pani Smithovci, hoci vtedy bol Pitt ešte ženatý s Jennifer Anistonovou. Vo filme si Jolie a Pitt zahrali manželský pár. Obaja sa živia ako nájomní vrahovia a jedného dňa to s prekvapením o sebe zistia, keď dostanú za úlohu zlikvidovať jeden druhého. Pitt najskôr popieral, že by tento film stál za rozpadom jeho vzťahu s Jennifer Anistonovou, neskôr však pre magazín Rolling Stone povedal, že je to jeho najobľúbenejší film s Angelinou Jolie, pretože sa pri jeho nakrúcaní do nej zamiloval. Neskôr to potvrdila aj Jolie.

Hoci načasovanie rozvodu vyzerá ako dokonalá reklamná stratégia na najnovší film Spojenci, tvorcovia, ktorí sú pod Spojencami podpísaní, na podobné lacné triky nie sú odkázaní. Spomínaný Graham King má na konte Oscara za film Na druhej strane Martina Scorseseho a produkoval aj jeho snímky Letec či Hugo a jeho veľký objav, filmy s Bardom Pittom, ale aj režijný debut Angeliny Jolie, vojnovú drámu V krajine krvi a medu. Na režijnej stoličke sedel Robert Zemeckis (Forrest Gump, Na lane) a scenáristom filmu je Steven Knight. Okrem toho, že je podpísaný pod snímkami ako Špina Londýna či Prísľuby z Východu, je aj režisérom filmu Locke s Tomom Hardym v hlavnej úlohe a spolutvorcom úspešného televízneho formátu Chcete byť milionárom?

Vzťah Brada Pitta a Angeliny Jolie sa začal... Foto: 20TH CENTURY FOX
Brad Pitt Vzťah Brada Pitta a Angeliny Jolie sa začal filmom Pán a pani Smithovci.
Štúdiá Paramount si však povedali, že každá reklama je dobrá, a tak sa po oznámení rozchodu páru rozhodli na ňom priživiť a zverejnili upútavku k filmu, na premiéru ktorého si musia zvedavci počkať. Spojenci sa do kín vo Veľkej Británii či v Amerike dostanú v novembri, do slovenských kín príde snímka 1. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Brad Pitt #rozvod #Marion Cotillard #Spojenci