Filmové premiéry: Novinka Tima Burtona aj More v plameňoch

Od štvrtka 29. septembra si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť fantazijný film Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej aj Cestu do fantázie.

29.09.2016 16:00
Eva Green Foto:
Eva Green v snímke Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej.
debata

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

Nezabudnuteľný filmový zážitok sľubuje ďalšie dielo z dielne vizionárskeho režiséra Tima Burtona, ktorý nám pripravil fantastický výlet do sveta kúziel a fantázie. Dedkova záhadná smrť prinúti Jakea (Asa Butterfield) vyraziť na veľmi neobvyklú a dobrodružnú výpravu. Pomocou stôp, ktoré našiel v jeho pozostalosti, objaví na odľahlom kúte jedného takmer opusteného ostrova veľmi zvláštnu budovu – Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. A hoci sa Jakeovi na prvý pohľad zdá opustený, nie je to tak…

Cesta do fantázie

Desaťročná Chihiro je obyčajné japonská dievčatko. Keď sa so svojimi rodičmi vydáva prvýkrát do nového bydliska, ich auto zablúdi na opustenú lesnú cestu, vedúcu k záhadnému tunelu. Chihiro aj jej rodičia sa vydajú dovnútra a objavia čosi, čo považujú za opustený lunapark. Rodičia podľahnú lákavej ponuke občerstvenia v opustených stánkoch, ale vzápätí sa premenia na prasatá. Chihiro sa snaží nájsť pomoc a narazí na tajuplného chlapca menom Haku.

Deepwater Horizon: More v plameňoch

Príbeh opisuje udalosti na plávajúce vrtnej plošine Deepwater Horizon, ktorá sa v apríli 2010 potopila následkom explózie a spôsobila najväčšie ropné zamorenie v americkej histórii.

Girl Power

Girl Power je dokumentárny film o ženách, ktoré zasvätili svoje životy graffiti, aj keď tejto subkultúre absolútne dominujú muži. Dokument je založený na silnom osobnom autobiografickom príbehu pražskej writerky Sany, ktorá ho nakrúcala po celom svete viac ako sedem rokov. Zároveň nás zoznámi s ženskými writerkami z pätnástich miest sveta. Fascinujúci cestopis prichádza s novým pohľadom na fenomén, ktorý je širokou verejnosťou často chápaný ako vandalizmus, ale možno ho vnímať aj ako životnú cestu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #premiéry #Cesta do fantázie #Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej