Hľadá sa Jack Sparrow. Pozrite si prvú ukážku z Pirátov Karibiku 5

Americká filmová produkčná spoločnosť Walt Disney Pictures zverejnila prvý teaser trailer filmu Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. V nedeľu ho odvysielala televízna stanica AMC počas finálovej epizódy druhej sezóny hororového seriálu Živí mŕtvi: Počiatok konca (2015) a aktuálne je dostupný aj prostredníctvom YouTube.

04.10.2016 07:00
Johnny Depp Piráti Karibiku 5 Foto:
V úlohe kapitána Jacka Sparrowa sa opäť objaví Johnny Depp.
debata (1)

V ukážke môžu diváci a diváčky vidieť kapitána Salazara v podaní Javiera Bardema. Ten napadol loď s cieľom nájsť piráta Jacka Sparrowa. „Nájdite mi Sparrowa, odovzdajte mu odkaz od kapitána Salazara a povedzte mu… smrť si ho nájde,“ hovorí kapitán Henrymu, ktorého stvárnil 27-ročný Brenton Thwaites.

Režisérmi piateho dobrodružného filmu o pirátoch Karibiku sú Joachim Ronning a Espen Sandberg. Scenár napísal Jeff Nathanson. V úlohe kapitána Jacka Sparrowa sa opäť objaví Johnny Depp. Úlohy z predošlých filmov série si zopakujú aj Geoffrey Rush a Orlando Bloom. V snímke si zahrali tiež anglická herečka Kaya Scodelario a hudobník Paul McCartney. Do slovenských kín by sa mal film dostať 25. mája 2017.

Prvá snímka série s názvom Piráti Karibiku: Kliatba Čiernej perly prišla do kín v roku 2003. Film si vyslúžil päť nominácií na Oscara vrátane kategórie Najlepší herec v hlavnej úlohe, kde mal šancu na zisk prestížneho ocenenia Johnny Depp. Okrem toho si na konto pripísal aj nomináciu na Zlatý glóbus.

V roku 2006 malo premiéru pokračovanie s podnázvom Truhlica mŕtveho muža, ktoré tvorcom prinieslo Oscara za vizuálne efekty a ďalšie tri nominácie na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied. Neskôr vznikli filmy Piráti Karibiku: Na konci sveta (2007), ktorý si vyslúžil dve oscarové nominácie, a Piráti Karibiku 4: V neznámych vodách (2011).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #Piráti z Karibiku #teaser #Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales