Séria Fantastické zvery a ich výskyt bude mať napokon päť častí

Prvý diel pripravovaného spin-offu Harryho Pottera príde do slovenských kín 17. novembra.

15.10.2016 05:00
Britain Harry Potter Theatre Foto: ,
Spisovateľka J.K. Rowling.
debata

Anglická spisovateľka J. K. Rowling oznámila, že očakávaná filmová séria Fantastické zvery a ich výskyt bude mať napokon päť častí namiesto pôvodne plánovaných troch. Autorka celosvetovo úspešných kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi tak spravila vo štvrtok na fanúšikovskom podujatí v Londýne, ktoré sa uskutočnilo súbežne s ďalšími stretnutiami fanúšikov vo viacerých svetových metropolách. Podujatia naživo streamovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook. „Vždy sme vedeli, že pôjde o viac než jeden film. Pôvodne sme určili trilógiu, no na základe toho, ako som usporiadala dej, som si istá, že pôjde o päť filmov,“ vyhlásila 51-ročná autorka, ktorá napíše scenár všetkých dielov očakávaného spin-offu Harryho Pottera.

Na londýnskej akcii sa zúčastnili tiež tvorcovia série, režisér David Yates a producent David Heyman, ako i predstavitelia ústredných postáv, vrátane Eddieho Redmaynea, ktorý stvárňuje hlavného hrdinu Newta Scamandera. Z Los Angeles sa zas fanúšikom a fanúšičkám prihovorili herci Colin Farrell a Jon Voight. Okrem toho publiku pustili desať minút deja prvej časti, ktorá sa dostane do slovenských kín 17. novembra.

Hlavným hrdinom série Fantastické zvery a ich výskyt je čarodejník Newt Scamander – autor učebnice, ktorú používal Harry Potter. Herecké obsadenie prvého dielu dopĺňajú Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Samantha Morton, Jenn Murray, Carmen Ejogo, Faith Wood-Blagrove či Ezra Miller. Príbeh sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať približne 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej učebnici. Druhá časť by mala mať premiéru v novembri 2018 a tretí diel by sa mal dostať do kín v roku 2020. Termíny plánovaných premiér zvyšných dvoch častí tvorcovia zatiaľ neprezradili.

debata chyba
Viac na túto tému: #J.K. Rowlingová #spin-off Harryho Pottera