Televízne tipy Pravdy: Mladý pápež aj Búrlivé výšiny plné vášne

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 27. októbra do 3. novembra. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

27.10.2016 08:57
Jude Law Mladý pápež Foto:
Seriál Mladý pápež Paola Sorrentina bude mať na HBO GO premiéru na jeseň.
debata

Štvrtok 27. 10.

Tádž Mahal, HBO, 20.00
Francúzsky triler sa odohráva v exotickom prostredí hotela Taj Mahal Palace v Bombaji. Píše sa rok 2008, Louise má iba osemnásť rokov a v Indii má stráviť s rodičmi dva roky. Je práve sama na izbe, keď hotel prepadnú teroristi. K dispozícii má iba mobil. Rodičia večerajú niekde v meste… Zachráni sa? Terorizmus je čoraz častejším námetom filmov a kníh – aj tak sa nám vkráda do života.

Habsburgovci: Zrod dynastie (1), ČT2, 21.55
Ako to bolo na začiatku? História Habsburgovcov je zaujímavá a dosť sa nás týka. Dnes je módne byť „monarchistom“, ale u nás to „neletí“. No – po zhliadnutí filmu? Uvidíme!

Helimadoe, ČT2, 22.30
Film podľa knihy českého spisovateľa Jaroslava Havlíčka bude iste tajomný ako samotný názov. Tento autor vedel vynikajúco „zahmlievať“, čím vytváral záhadnú atmosféru svojich diel. Veď už len ten názov – Helimadoe! Znie ako zaklínadlo, ale je to slovo poskladané zo začiatočných slabík krstných mien piatich sestier. Helena, Lidmila, Marie, Dora a Ema. Ide o dcéry čudáckeho otca, malomestského lekára, ktorý chce dievčatá ovládať. Román bol sfilmovaný už v roku 1940, táto verzia je porevolučná. Otca hrá Josef Somr. Vraj je tam viac erotiky ako havlíčkovského tajomna, ale – ani to nemusí byť zlé.

Piatok 28. 10.

Mladý pápež, HBO, 20.00
Nepremeškať! Charizmatický Jude Law sa v novom seriáli HBO premení na fiktívneho, historicky prvého amerického pápeža vo Vatikáne! Kontroverzný príbeh rozpráva o začiatku pontifikátu Pia XIII., vlastným menom Lennyho Belarda, mladého a očarujúceho muža, ktorý fajčil jednu cigaretu za druhou… Ak ešte dodáme, že seriál natočil Paolo Sorrentino, režisér oscarovej snímky Veľká nádhera, a v úlohe americkej mníšky účinkuje Diane Keaton, asi to na vyvolanie záujmu postačí!

Sobota 29. 10.

Búrlivé výšiny, Jednotka, 13.25
Emily Brontëová a Juliette Binocheová nemôžu sklamať. Romantická autorka a romantická kráska vytvoria určite ultra romantickú verziu Búrlivých výšin.

Stardance, ČT1, 20.00
Tancuje zasa niekoľko zaujímavých hviezd. Držím palce Zdeňkovi Piškulovi, zvanému Mysliveček, ktorý je populárny ako postava z filmu Tři bratři a miluje ho aj moja malá vnučka.

Nedeľa 30. 10.

Pustina, HBO, 20.00
Už názov miniseriálu – 8 dielov – Pustina znie sľubne. Vraj to bude temný príbeh, ktorý napísal mladý, ale už osvedčený scenárista (Hoříci keř) Štěpán Hulík. Psychologickú drámu zmiešal s trilerom a vraj je v tom aj spoločenská kritika, a to je práve to! Starostke, ktorá chce problémy riešiť, zmizne dcéra! Máme sa vraj tešiť na výbornú Zuzanu Stivínovú a Jaroslava Duška.

Polednice, HBO, 21.00

Z Erbenovej Polednice ide hrôza i krása zároveň, iste to tak bude aj vo filme. Nie je tam však žiadna mátoha ani nezodpovedná matka, ktorá necháva dieťa stáť a kričať pri lavici, ako to je v básni. Hlavnú úlohu hrá totálne mestská Aňa Geislerová, ktorá bude mať asi iné materské problémy.

Pondelok 31. 10.

Agáva, Jednotka, 20.25

Film vzbudil po premiére záujem, ale aj rozpaky. Je natočený podľa diela Ladislava Balleka Agáty – režisér Ondrej Šulaj ide však len po jednom motíve, a to je láska medzi staviteľovou ženou Naďou a učiteľom Danielom. Je zvláštna ako vôňa agávy.

Štvrtok 3. 11.

So psím záprahom, HBO, 21.55
Biografický dokument zachytáva psie preteky na Aljaške, ale zároveň život zaujímavého muža. Niečo pre zálesákov a zálesáčky!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jude Law #Agáva #Polednice #Pustina #Mladý pápež