Filmové premiéry: Affleck ako Účtovník aj komédia Toni Erdmann

Od štvrtka 27. októbra si v slovenských kinách pozriete film ocenený v Cannes American Honey aj nemeckú komédiu Toni Erdmann.

27.10.2016 16:30
Ben Affleck Foto:
Ben Affleck v trileri Účtovník.
debata

Toni Erdmann

Život zostarnutého učiteľa Winfrieda Conradiho plynie v naprostej rutine, ktorú mohutný muž len občas naruší svojou pubertálnou vášňou – drobným žartovným prevlekom. Po tom, čo mu zomrie jediný verný druh, slepý pes, sa Winfried rozhodne venovať všetku pozornosť svojej odcudzenej dcére Ines, ktorá robí kariéru v nadnárodnej firme a nemá na nič a na nikoho čas. Po absolútnom fiasku prvej návštevy v Bukurešti mení Winfried stratégiu – čo nemôže dosiahnuť ako neúspešný otec, to môže docieliť jeho neforemné alter-ego. A tak sa zrodí životný kouč – nemecký ambasádor Toni Erdmann, tragikomická postava s absurdnou parochňou a umelými zubami, ktorá sa workoholičke Ines začne pliesť do života v tých najmenej vhodných momentoch.

Účtovník

Christian (Ben Affleck) je matematický génius, ktorý má lepší vzťah k číslam než k ľuďom. Pod zásterkou malomestskej účtovníckej kancelárie, pracuje ako nezávislý účtovník pre niekoľko najnebezpečnejších zločineckých organizácií na svete. S postupným sťahovaním slučky zo strany oddelenia pre boj s organizovaným zločinom ministerstva financií, prijme legálneho klieta: prosperujúcu spoločnosť zaoberajúcou sa robotikou, v ktorej účtovníčka (Anna Kendrick) zistila nezrovnalosti. Čím viac Christian odkrýva účtovné záznamy a približuje sa k odhaleniu pravdy, tým viac začína v jeho okolí stúpať počet mŕtvych…

Zväčšenina

Zväčšenina nám priblíži jeden deň v živote slávneho fotografa. Na prvý pohľad bežných 24 hodín s každodenným zhonom umelca, ktorý svet okolo seba vníma iným okom ako menej citlivý človek. Predsalen sa však práve v tento deň stane niečo, čo vybočuje z normálu, čo ešte viac naruší vnútornú rovnováhu na prvý pohľad sebavedomého, avšak vo svojej podstate neistého Thomasa. Navyše sa sledovaním jeho ciest dostávame priamo do centra londýnskeho života polovice šesťdesiatych rokov, teda do sveta, kde vládne „tvrdá“ muzika, drogová kultúra, neviazaný spôsob života.

American Honey

Dokonalá generačná výpoveď ľudí, ktorí stoja na prahu dospelosti a nevedia, ako ho majú prekročiť. American Honey je film, ktorý budete emocionálne prežívať v závislosti od dátumu vášho narodenia. Určite však neostanete ľahostajní, rovnako ako členovia poroty na tohtoročnom festivale v Cannes, ktorí film ocenili špeciálnou cenou. Mladučká Star /Sasha Lane/ žije život, aký by nikto z nás žiť nechcel. Sama sa stará o dvoch mladších súrodencov, lebo nemá otca, matka sa nezaujíma o nič a otčim sa o Star zaujíma až příliš. Keď teda stretne na parkovisku pred supermarketom dodávku plnú vrstovníkov, ktorí žijú svoju špecifickú verziu amerického sna, neváha dlho a naskočí. Stane sa tak súčasťou partie mladých ľudí, ktorí cestujú naprieč Amerikou a na živobytie si zarábajú ako podomoví predajcovia predplatného na časopisy, o ktoré by inak nikto nemal záujem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéry #American Honey #Zväčšenina #Účtovník