Novým Freddiem Mercurym bude Mr. Robot

Osem rokov sa o ňom hovorí, teraz by sa konečne mal pohnúť vpred.

10.11.2016 14:00
Herec Rami Malek. Foto: ,
Rami Malek stvárni speváka skupiny Queen.
debata

Režírovať bude Bryan Singer a podľa informácií, ktoré zverejnil portál Deadline.com, Freddieho Mercuryho stvárni Rami Malek.

Singer, ktorý sa pred rokmi preslávil filmom Zvyčajní podozriví (1995) a je podpísaný pod sériou o X-menoch, sa podľa svojho vyjadrenia na Twitteri na tému aj spoluprácu s Malekom teší, viac však zatiaľ k projektu nepovedal. Rovnako sa nevyjadril ani Malek. Syn egyptských imigrantov zaujal už v komediálnej sérii Noc v múzeu ako faraón Akhmenarah, diváci ho mohli vidieť aj v Majstrovi Paula Thomasa Andersona, ale celosvetovú slávu aj cenu Emmy mu priniesol až seriál Mr. Robot, v ktorom stvárnil geniálneho hackera Elliota, trpiaceho depresiou a sociálnou úzkosťou.

Malek v úlohe Mercuryho vystriedal Sachu Barona Cohena, ktorého meno sa v súvislosti s filmom niekoľko rokov skloňovalo. Nakoniec pred tromi rokmi pre nezhody so žijúcimi členmi Queenu z projektu vycúval. Gitarista Brian May neskôr dodal, že Cohen, známy vďaka svojim alter egám ako Borat či Ali G, by podľa neho v úlohe Mercuryho pôsobil rozptyľujúco. Predtým sa však vyjadril, že práve Cohen je perfektnou voľbou. A bol to práve Cohen, kto členov Queenu presvedčil, že by sa do projektu mali pustiť. „Veľmi dlho sme odolávali tomu, aby sme sa pustili do takéhoto filmu,“ povedal May v roku 2011 pre Dailyrecord.co.uk. „Keby na nás Sacha stále netlačil, neboli by sme sa dostali do tohto bodu. My sme si nevybrali jeho, on si vybral nás,“ povedal May.

Freddie Mercury na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Marco Arndt
Freddie Mercury Freddie Mercury na archívnej snímke.

Pôvodne písal scenár snímky Peter Morgan, ktorý má na konte viacero filmov podľa skutočných udalostí. Teraz ho vystriedal novozélandský spisovateľ a scenárista Anthony McCarten. Naposledy zaujal Teóriou všetkého – príbehom Stephena Hawkinga.

V minulosti sa na poste režiséra životopisnej snímky o Mercurym skloňovali mená tvorcov, ktorí majú takisto skúsenosti s biografickými filmami. Istý čas bol v hre Tom Hooper, režisér snímok o kráľovi Jurajovi VI. Kráľova reč či Dánske dievča – príbeh muža, ktorý medzi prvými podstúpil operáciu na zmenu pohlavia. Potom sa s režisérskou stoličkou spájalo meno Stephena Frearsa. Ten má najnovšie za sebou skutočný príbeh speváčky bez hudobného nadania Božská Florence a v minulosti žal ovácie s drámou o kráľovnej Alžbete II. (Helen Mirrenová) podľa scenára Petra Morgana.

Skutočný príbeh, hoci iného druhu, má za sebou aj Singer. V roku 2008 nakrútil vojnový triler Valkýra v hlavnej úlohe s Tomom Cruisom. Stvárnil plukovníka Clausa von Stauffenberg, ktorý stál na čele protinacistického sprisahania s cieľom zlikvidovať Adolfa Hitlera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Freddie Mercury #Queen #Rami Malek