Televízne tipy Pravdy: Seriál Pustina aj tetovaný s Funesom

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 10. do 17. novembra. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

10.11.2016 12:00
Pustina Foto:
Hlavnú hrdinku, starostku Hanu Sikorovú stvárnila v seriáli Pustina Zuzana Stivínová (vľavo). Jej dcéru si zahrala mladá talentovaná česká herečka Eliška Křenková.
debata

Piatok 11. 11.

Mladý pápež, HBO, 20.00

Môj momentálny seriálový favorit. Seriál od úžasného Sorrentina nemá konkurenciu. Nádherné zábery z Vatikánu, skvelý Jude Law v roli 47-ročného amerického pápeža, ktorý všetkým svätuškárskym intrigánom vyrazí dych. Diane Keaton ako mníška, z ktorej sa stane pápežova pravá ruka. Satirické, ironické, jedinečné. Ak sa vám páčila Veľká nádhera alebo Mladosť, Sorrentinov seriálový debut by vás mohol nadchnúť tak ako mňa.

Koniec Roberta Mitchuma, Dvojka, 22.25
Francúzska road-movie z roku 2010 má byť holdom Jimovi Jarmuschovi. Na festival za polárnym kruhom sa vydáva herec a jeho agent, aby našli legendárneho režiséra a presvedčili ho na spoluprácu. Snímka, ktorá vraj stále balansuje medzi iróniou a vážnosťou, niekomu nesadla, iného potešila. Ktosi podotkol, že viac než Jarmuscha pripomína filmy bratov Kaurismäkiovcov – vďaka severskému prostrediu a účasti ich kameramana Tima Salminema, navyše si vo filme zahral malú rolu aj kaurismäkiovský herec André Wilms. Ja sa na film plný tragikomických príhod z ciest cez Poľsko, Lotyšsko a Nórsko teším.

Sobota 12. 11.

Tetovaný, ČT2, 14.05
Louis de Funes a Jean Gabin v starej francúzskej komédii z roku 1968. Vraj jediný film, kde dvaja skvelí herci hrali spolu. Určite ste to už videli, ale dobré filmy si nezaškodí zopakovať.

StarDance VIII …keď hviezdy tancujú, ČT1, 20.00
Ani ôsmy ročník veľkolepej tanečnej šou nenudí. Najmä keď moderuje zohraná dvojica Marek Eben a Tereza Kostková. A pobavia aj komentáre Táne Drexler, ktorá nedávno pochválila „číry pohyb“ tancujúceho lyžiara Ondřeja Banka. Vraj ho oslobodil od všetkého nadbytočného, lebo „keď je niečoho dosť, je toho dosť“. Na čo Marek Eben dodal, že jemu sa zdá niekedy nadbytočné tanec čo len začínať.

Radosť zo života: Aleš Votava, Dvojka, 21.40
Aleš Votava bol v divadelnej scénografii pojmom. V dokumente režiséra Juraja Johanidesa sa prenesieme humorným nadhľadom, ktorý bol Alešovi veľmi blízky, cez profesionálny svet aj do sveta intímneho… Porozprávajú o ňom jeho priatelia a blízki Richard Stanke, Milan Čorba, Martin Huba, Roman Polák, Viliam Klimáček a ďalšie osobnosti.

Nedeľa 13. 11.

Krasokorčuľovanie. Grand Prix vo Francúzsku – gala exhibícia (naživo), Eurosport, 14.30
Jediný šport, ktorý v televízii sledujem, je krasokorčuľovanie. Táto exhibícia by mohla stáť za to.

Šest medvědů s Cibulkou, Nova, 15.55
Klasika, podarená cirkusová komédia s Lubomírom Lipským dokonca v trojroli. A predsa sa nájdu diváci, ktorí povedia, že „pre deti to ujde, no inak stupídne dielko“. Tak to teda nie, na Cibulku a jeho šesť medveďov mi nesiahajte!

Polda, Prima family, 20.15 Polda (4)
Pamätáte si Kendyho z básnikov? Hral ho David Matásek. Teraz je z Matáska policajt, ktorý sa po 20 rokoch v kóme znova vráti do služby. Nápad nie príliš nový, zato komediálnych prvkov by sa našlo dosť.

Ženy, které nenávidí muže, ČT1, 22.05
Nemýliť si so Stiegom Larssonom, kde sa jeden diel Milénia volal Muži, čo nenávidia ženy. Toto je český krimifilm z roku 2012, podľa tvorcov napínavá dráma o súboji tvrdého policajta s rafinovanou a brutálnou pomstiteľkou. Inak povedané nemilosrdná detektívka Roberta Sedláčka v hlavnej roli s Jiřím Langmajerom. Okrem neho je tam ešte niekoľko zaujímavých mien, napríklad Simona Babčáková, Norbert Lichý či Eva Vagnerová. Tak uvidíme.

Streda 16. 11.

Pustina, HBO, 20.00
A ďalší zaujímavý seriál z produkcie HBO. Zuzana Stivínová v úlohe starostky pátra po stratenej dcére. Temný seriál, aj tu sú intrigy, ale Mladý pápež u mňa boduje viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy Pravdy