Ďalší Sherlock je na obzore. Tentoraz ako komédia

Anglickí herci Ralph Fiennes a Hugh Laurie sa predstavia v komédii Holmes and Watson. Informoval o tom magazín Hollywood Reporter. V novej snímke o detektívovi Sherlockovi Holmesovi si však Fiennes s Lauriem nezahrajú hlavné úlohy. Tie stvárnia Will Ferrell (Holmes) a John C. Reilly (Watson). Koho si Fiennes a Laurie zahrajú, zatiaľ nie je známe, podľa informácií magazínu The Hollywood Reporter údajne stvárnia obľúbené postavy z príbehov o spomínanom detektívovi.

09.01.2017 07:00
Hugh Laurie Ralph Fiennes Foto: ,
Anglickí herci Hugh Laurie (vľavo) a Ralph Fiennes sa predstavia v komédii Holmes and Watson.
debata

Snímka z dielne Sony Pictures vznikne pod režisérskou taktovkou Etana Cohena, ktorý v minulosti spolupracoval s Ferrellom na filme Zoceľovacia kúra (2015). Cohen je tiež autorom scenára. Projekt sa začal nakrúcať začiatkom decembra v Londýne. Do kín by sa mal dostať v roku 2018.

Hugh Laurie má k Sherlockovi veľmi blízko. Roky tvoril komediálnu dvojicu so Stephenom Fryom, ktorý je ešte väčším fanúšikom Sherlocka. V roku 2004 dokonca naplno bežali prípravy na televízny projekt, v ktorom si Fry mal zahrať Sherlocka a Laurie jeho pravú roku Watsona. Producenti vtedy dokonca dúfali, že ak bude mať televízny film úspech, mohol by sa rozrásť na sériu. Všetko však padlo, pretože v rovnakom roku začal Laurie účinkovať v hlavnej úlohe seriálu Dr. House, ktorý z neho spravil medzinárodnú hviezdu. Nečakaný masívny úspech seriálu, ktorý prekvapil aj jeho tvorcov, stopol projekt Sherlock.

Paradoxom pritom je, že postava Dr. Housa je do istej miery inšpirovaná práve najslávnejším britským detektívom. „Hneď od začiatku sme istým spôsobom, vedome alebo aj nie, modelovali túto postavu trošku podľa Sherlocka Holmesa. Je predsa známe že Sherlock Holmes mal veľmi mechanický, chladne uvažujúci mozog, ale mal takisto veľmi silnú hudobnú stránku. Zdalo sa mi, že je to veľmi zaujímavá kombinácia. Bol mužom vedy, ale takisto mužom vášne, mužom inštinktov,“ povedal Laurie pred pár rokmi v rozhovore pre americkú televíziu CBS.

„Zdalo sa mi, že je to veľmi zaujímavá kombinácia, mať tento veľmi chladný vedecký mozog, v ktorom sa však popri tom odohráva aj niečo iné, niečo romantickejšie, vášnivejšie,“ dodal hlavný hrdina seriálu, v ktorom možno nájsť viacero odkazov na svet Sherlocka Holmesa.

Scenár pripravovaného filmu o Sherlockovi sa síce inšpiroval dielom Arthura Conana Doyla, pôjde však o komédiu. Pôvodne si mal jednu z hlavných úloh dokonca zahrať Sacha Baron Cohen, z toho však zišlo.

Medzi zatiaľ posledné úspešné spracovania príbehov o slávnom detektívovi patria filmy Sherlock Holmes (2009) a Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011) režiséra Guya Ritchieho s Robertom Downeym Jr. a Judom Lawom v hlavných úlohách. V súčasnosti sa chystá tretia časť tejto filmovej série, veľa detailov sa však ešte nevie.

Najpopulárnejším súčasným spracovaním Sherlocka je rovnomenný britský seriál s Benedictom Cumberbatchom a Martinom Freemanom. Začal sa vysielať v roku 2010 a jeho štvrtú sériu možno vidieť každú nedeľu na dvojke. Dielom Arthura Conana Doyla sa inšpiroval aj americký seriál Sherlock a Watsonová (2012) s Jonnym Lee Millerom a Lucy Liu. Jeho piata séria sa vysiela od októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hugh Laurie #Ralph Fiennes #Will Ferrell #Holmes and Watson #John C. Reilly