Bratia Joel a Ethan Coenovci mieria do televízie s westernom

Po úspešnom seriálovom hite Fargo, pod ktorým sú podpísaní ako výkonní producenti, mieria bratia Coenovci do televízie aj ako autori. Pridali sa tak k zástupu renomovaných filmárov, ktorí čoraz častejšie vstupujú na televíznu pôdu, pretože im poskytuje prakticky rovnaké tvorivé, ale aj finančné možnosti ako film. Coenovci pracujú na westernovej minisérii The Ballad of Buster Scruggs. Včera o tom informoval magazín Variety.

12.01.2017 09:00
debata
Americkí filmári Ethan (vľavo) a Joel Coenovci... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Ethan a Joel Coenovci Americkí filmári Ethan (vľavo) a Joel Coenovci sa postarajú o scenár aj réžiu nového seriálu.

Coenovci k projektu napísali scenár podľa vlastného námetu a „westernovú antológiu“ budú aj režírovať. Podľa Variety zdroje z prostredia filmárskej dvojice, ktorá má na konte snímky ako Big Lebowski či filmovú inšpiráciu seriálu Fargo, uvádzajú, že pre televíziu sa rozhodli aj preto, lebo projekt je svojím rozsahom príliš veľkým sústom na to, aby ho vtesnali do jedného celovečerného filmu. Napriek tomu produkčná spoločnosť Annapurna Television, ktorá projekt zastrešuje, naznačila, že by chcela využiť inovatívny prístup k distribúcii a projekt dostať nielen k televíznym divákom, ale skombinovať uvedenie na obrazovkách s kinodistribúciou. Detaily neprezradili.

Bratia Coenovci sú tiež výkonnými producentmi... Foto: FX/Matthias Clamer
Fargo Bratia Coenovci sú tiež výkonnými producentmi seriálu Fargo (2014). Na snímke Billy Bob Thornton ako nájomný vrah Lorne Malvo.

Annapurna Television patrí pod spoločnosť Annapurna Pictures, ktorá má na konte snímky ako 30 minút po polnoci (Zero Dark Thirty) Kathryn Bigelowovej o hone na bin Ládina či filmy Davida O. Russella Špinavý trik a Joy.

Filmári, ktorí majú na konte žánrovo podobné kúsky ako Skutočná guráž či Táto krajina nie je pre starých, by v novej televíznej sérii mali prepliesť šesticu rôznych príbehových línií, viac však v tejto chvíli nie je známe.

Coenovci v roku 1996 nakrútili krimitriler Fargo, podľa ktorého vznikol v roku 2014 rovnomenný seriál, ktorý sa však filmom iba inšpiroval a do práce Noaha Hawleyho, jeho tvorcu, Coenovci nezasahovali. „Ako filmári veria vo víziu. Týmto spôsobom žili. Moah mal tiež víziu a oni ju rešpektovali. Neporušili by zmluvu s umelcom tým, že by mu do toho vstupovali,“ povedal pre portál Startribune.com Warren Littlefield, ktorý bol spolu s Coenovcami výkonným producentom seriálu.

Tretia séria Farga má mať premiéru tento rok, v hlavnej úlohe sa po Billym Bobovi Thortonovi a Kirsten Dunstovej tentoraz objaví Ewan McGregor. Zahrá si dvojrolu – bratov Emmita a Raya Stussyovcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #bratia Coenovci #Joel a Ethan Coenovci #The Ballad of Buster Scruggs