„Nový“ Michael Jackson v seriáli Urban Myths dostal stopku

Epizóda o zosnulom americkom spevákovi Michaelovi Jacksonovi seriálu Urban Myths britskej televíznej stanice Sky Arts sa nedostane na televízne obrazovky. V piatok to oznámili zástupcovia televízie, ktorí sa ju rozhodli neodvysielať po tom, ako interpretova dcéra vyjadrila znepokojenie nad jeho zobrazením v projekte. Kráľa popu v ňom stvárnil anglický herec Joseph Fiennes.

13.01.2017 16:00
debata
Dcéra Michaela Jacksona vyjadrila znepokojenie... Foto: Sky Arts
Urban Myths Dcéra Michaela Jacksona vyjadrila znepokojenie nad jeho zobrazením v televíznom projekte Urban Myths.

Daná epizóda sa zameriavala na Michaela Jacksona, Elizabeth Taylor (Stockard Channing) a Marlona Branda (Brian Cox), ktorí spolu odcestovali z New Yorku po teroristických útokoch z 11. septembra 2001. Po odvysielaní traileru seriálu, ktorý obsahuje satirické prvky, sa 18-ročná Paris Jackson na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyjadrila, že ju zobrazenie otca neuveriteľne urazilo.

„Rozhodli sme sa ponúknuť odľahčený pohľad na údajne naozajstné udalosti a nikdy sme nemali v úmysle niekoho uraziť,“ uviedli v piatok predstavitelia televízie vo svojom vyjadrení.

Kráľa popu Michaela Jacksona stvárnil anglický... Foto: Reuters, Jim Ruymen/Enrique Marcarian
Michael Jackson Joseph Fiennes Kráľa popu Michaela Jacksona stvárnil anglický herec Joseph Fiennes.

Stvárnenie Michaela Jacksona Josephom Fiennesom vyvolalo vlnu kritiky vlani už pri oznámení hereckého obsadenia seriálu. „Som beloch zo strednej vrstvy z Londýna. Som šokovaný rovnako ako možno aj vy,“ vyjadril vtedy pochopenie 46-ročný rodák zo Salisbury v americkej relácii Entertainment Tonight.

Seriál britskej televíznej stanice Sky Arts po danom rozhodnutí ponúkne sedem 30-minútových epizód, ktoré sa budú zameriavať na rôzne údajne pravdivé príbehy známych osobností. Okrem spomínaných hercov sa v jednotlivých epizódach predstavia Eddie Marsan ako Bob Dylan, Ben Chaplin ako Cary Grant, Aidan Gillen ako Timothy Leary, David Threlfall ako Samuel Beckett, Iwan Rheon ako Adolf Hitler, Rupert Grint ako Hitlerov kamarát či Noel Clark ako Muhammad Ali. Sky Arts uvedie Urban Myths 19. januára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Jackson #Elizabeth Taylor #Marlon Brando #Joseph Fiennes #Urban Myths