Cyklus Kino-Ikon Choice opäť zaostrí na súčasný slovenský film

V bratislavskom Kine Lumière odštartuje v utorok 17. januára cyklus Kino-Ikon Choice, v ktorom predstavia za účasti tvorcov vybrané súčasné slovenské filmy. Cyklus vytvorili členovia redakcie časopisu Kino-Ikon.

16.01.2017 09:00
5. October Foto:
V rámci cyklu Kino-Ikon Choice premietnu aj autorský film Martina Kollára 5. October.
debata

„V cykle chceme uvádzať najhodnotnejšie diela aktuálnej slovenskej audiovizuálnej tvorby podľa redakcie filmologického časopisu Kino-Ikon a zároveň k nim pozývať tvorcov, aby mali diváci možnosť filmy nielen vidieť, ale aj spoznať ľudí, ktorí ich tvoria, a nahliadnuť do zákulisia ich vzniku v otvorenej diskusii,“ uviedol filmový teoretik Michal Michalovič, člen redakcie časopisu Kino-Ikon.

Cyklus nadväzuje na výberovú sekciu časopisu Kino-Ikon v programe Medzinárodného filmového festivalu Febiofest, ktorého dramaturgickou súčasťou je už od roku 2008.

Na úvodnej projekcii 17. januára o 17:00 premietnu dokumentárny film 5 October (2016) režiséra, kameramana a fotografa Martina Kollára. Tichý film o mužovi, ktorý čaká na dôležitú operáciu, nakrútil Kollár o svojom bratovi a svetovú premiéru mal vlani na MFF v Rotterdame. Na diskusii k snímke sa okrem neho zúčastnia aj strihači Alexandra Gojdičová a Marek Šulík, zvukár Tobiáš Potočný a producent Ivan Ostrochovský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lumiere #Kino Lumiere #Martin Kollár #5 October #Kino-Ikon Choice