Televízne tipy Pravdy: Mladý pápež aj komédia Kohút na víne

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 19. do 26. januára. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

19.01.2017 09:00
Herec Jude Law na zábere zo seriálu Mladý pápež. Foto: ,
Herec Jude Law na zábere zo seriálu Mladý pápež.
debata

Štvrtok 19. 1.

Ja a Kaminski, Cinemax, 12.55
Táto nemecká komediálna dráma z roku 2015 ma zaujala námetom: má byť o novinárovi Sebastianovi (hrá ho skvelý Daniel Brühl), ktorý píše o výtvarnom umení a oplýva prehnane vysokým sebavedomím. Plánuje napísať zásadnú knihu o legendárnom, no takmer zabudnutom maliarovi Manuelovi Kaminskom. Žiak Matissa a priateľ Picassa sa kedysi preslávil ako „slepý maliar“. Ambiciózny karierista Sebastian sa vydá na chatu v Alpách, kde starnúci umelec žije v odlúčení od sveta. Nepozvaný novinár mu prenikne do domu, života aj minulosti…

Nevolaj ma dedko, Jednotka, 20.25
A večer je tu ďalšia nemecká komédia, tentoraz romantická – o 45-ročnom Wernerovi, ktorý si uchováva mladistvý vzhľad a životný štýl zvodcu. Jedného dňa však aj on bude musieť prijať zodpovednosť za druhých. Keď mal 18, mal so svojou vtedajšou priateľkou dcéru Juliu, ktorá sa teraz sama stala matkou a potrebuje pomoc s opaterou dieťaťa. Werner nerád, ale predsa súhlasí, že sa bude o vnúča starať. Čoskoro zistí, že na detskom ihrisku môže skvele ohurovať mamičky, ktorým imponuje jeho starostlivosť o dieťa. Len, samozrejme, neprizná, že je to jeho vnúča!

Posledná veta, FilmBox, 21.00
Toto má byť životný príbeh Torgnyho Segerstedta, popredného švédskeho novinára 20. storočia. Ženy po ňom prahli, majú tam byť milostné štvoruholníky a vykreslenie doby, keď nastupoval nacizmus. Univerzitný profesor Segerstedt sa preslávil svojimi antihitlerovskými postojmi.

Marie Curie – za hranicami mýtu. Dvojka, 22.30
A po silnom mužovi je čas dozvedieť sa niečo viac o mimoriadnej žene. Ktovie, aké mýty o Marie Curie tu zrúcajú.

Piatok 20. 1.

Peking, mesto premien, ČT2, 17.10
Atraktívny pohľad do metropoly Číny má ponúknuť 55-minútový švédsky dokument. Už len pre to spojenie (Švédsko-Čína) si ho pozriem.

Škandálny život lady Worsleyovej, HBO, 18.25
Pútavá dráma z 18. storočia vykresľuje škandálny život bohatej anglickej dedičky lady Seymour Worsleyovej. Seymourin útek primal jej muža dohnať milenca svojej ženy pred súd a rozpútať jeden z najväčších sexuálnych škandálov storočia! Rozzúrený manžel, vážený člen parlamentu, žiadal rekordných 20 000 libier ako náhradu za ujmu na svojom „majetku“ – lady Seymour. Lady ako majetok? Naozaj škandál. V hlavnej roli filmu z roku 2015 je Natalie Dormerová, známa zo seriálu Hra o tróny.

Nedeľa 22. 1.

Dobrodružstvá baróna Prášila, Dvojka, 21.10
Do miestnosti vstúpi starý vojak, tvrdí, že je skutočný barón Prášil a uvádza všetky príhody na správnu mieru. Výsledkom je vraj fantastické rozprávanie, ktorého krásna výprava a množstvo trikov odrážajú bujnú obrazotvornosť kultového režiséra a člena skupiny Monty Python's Flying Circus Terryho Gilliama.

Pondelok 23. 1.

Mladý pápež, HBO, 20.00 Ak ste ešte nevideli Juda Lawa ako prvého amerického pápeža, povinnosť! Skvelý seriál Paola Sorrentina.

Narkoman Hitler, ČT2, 20.00
Znie to neuveriteľne, ale je to tak. Britský dokument ukáže, že nacistický vodca zápasil s vážnymi zdravotnými problémami.

Kohút na víne, Jednotka, 20.25
Ak máte chuť na niečo ľahšie a máte radi Tila Schweigera, je tu ešte jedna nemecká komédia. V origináli sa volá Kokowääh a rozpráva o tom, aké to je, stať sa otcom zo dňa na deň.

Štvrtok 26. 1.

Pod paľbou, HBO, 21.40
V posledných rokoch v USA prudko pribudlo prípadov hromadného strieľania. Krajina sa v otázke zbraní rozdelila na dva tábory. Filmárky Stephanie Soechtig a Katie Couric natočili prenikavý dokument o oboch stranách konfliktu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Škandálny život Lady Worsley #Nevolaj ma dedko #Posledná veta