Zlaté maliny si rozdelia snímky ako Zoolander či Batman vs. Superman

Soška Zlatej maliny rozhodne nie je ocenenie, ktoré by si niekto s hrdosťou vystavil do vitrínky. Navzdory tomu, ako chutne a lákavo jej názov znie, ide o anticenu, ktorú tento rok už po 37. raz získajú tie najhoršie filmové snímky, režiséri, herci či herečky. Podľa nominácií, ktoré v pondelok vyhlásili v Los Angeles, majú tentoraz najväčšiu šancu „uspieť“ filmy ako Zoolander No. 2, Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti či Deň nezávislosti: Nový útok.

24.01.2017 09:00 , aktualizované: 17:52
Zoolander No. 2 Foto:
Komédia Zoolander No. 2 s Benom Stillerom a Owenom Wilsonom získala celkom deväť nominácií.
debata

Pokračovanie bláznivej komédie o Derekovi Zoolanderovi (Ben Stiller), ktorý sa pohybuje v zákulisí módneho priemyslu, si vyslúžilo celkom deväť nominácií, čím predbehlo aj ostatných ašpirantov na toto nepopulárne ocenenie. Snímke nepomohlo ani to, že sa v nej opäť mihlo množstvo celebrít ako Sting, Justin Bieber, Anna Wintourová, Tommy Hilfiger či Kate Mossová.

Film Zoolander No. 2 je nominovaný za najhorší film a najhoršie pokračovanie. Ben Stiller si za tento film tiež môže odniesť aj Zlatú malinu za najhoršieho režiséra či herca v hlavnej úlohe. Soška za najhoršieho herca hrozí aj jeho hereckému kolegovi Owenovi Wilsonovi.

S ôsmimi nomináciami šliape pokračovaniu Zoolandera tesne na päty akčná „komiksovka“ Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti. Vlnu nepriazne, s ktorou sa snímka Zacka Snydera (nominácia za najhoršieho režiséra) stretla, neznášal ľahko najmä filmový Batman (Ben Affleck). Keď ho raz počas rozhovoru spoločne s Henrym Cavillom (Superman) redaktor konfrontoval s ostrou kritikou, jeho výraz hovoril za všetko. Z videa sa stal virálny hit a nového predstaviteľa netopierieho muža nikto nenazval inak ako Sad Affleck (Smutný Affleck).

„Naučilo ma to, že nemám robiť rozhovory s Henrym Cavillom, kde som po celý čas ticho a niekto tam tak môže použiť pieseň od Simona & Garfunkela (Sound of Silence, pozn. red.),“ vtipkoval nedávno Affleck pre BBC Radio.

Niekoľko želiezok v ohni má aj snímka režiséra Rolanda Emmericha s názvom Deň nezávislosti: Nový útok, zdatne mu konkurujú aj filmy ako Bohovia Egypta, Dedo je lotor či dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party.

Zlaté maliny sa každoročne udeľujú v predvečer odovzdávania Oscarov. Tento rok sa tak stane 25. februára. Väčšina ocenených si po ocenenia osobne nepríde. Nájdu sa však aj výnimky, napríklad Sandra Bullocková (2010, v tom istom roku dostala aj Oscara) či Halle Berryová (2005).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #Batman vs. Superman #Zlaté maliny #Deň nezávislosti #Zoolander