Televízne tipy Pravdy: Ben Affleck podozrivý z vraždy manželky aj nová folklórna šou Zem spieva

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 26. januára do 2. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

26.01.2017 12:00
Stratené dievča Foto:
Rosamund Pike a Ben Affleck v snímke Davida Finchera Stratené dievča (2014).
debata

Štvrtok 26. 1.

V ríši divov, Cinemax, 18.25
Strašná smola! Mladá žena zistí, že je tehotná a vzápätí sa zapletie do zločinu. Sama sa pripraví o otca dieťaťa a už  sa to rúti – väzenie, odlúčenie od dcéry, tlaky z podsvetia. Námet pomerne bežný, ale v tejto nórskej dráme je hlavná hrdinka naozaj ako Alica v krajine zázrakov a tým je to iné.

Manželstvo s prestávkou, Jednotka, 20.25
On píše zaľúbené romány pod ženským pseudonymom a ani vlastná manželka o tom nevie. Tajomstvá a prestávky v dôvernom vzťahu prinášajú komplikácie. Stane sa to aj im, ale vo veselej verzii.

Wall Street: Peniaze nikdy nespia, JOJ Plus, 20.35
Príbeh z prostredia finančných dravcov. To Michaelovi Douglasovi svedčí. Iste nemal nikdy hlboko do vrecka. Ale peniaze naozaj nespia a nedajú spať!

Stratené dievča, JOJ, 20.35
Keď zmizne manželka (Rosamund Pike), medzi podozrivými býva obyčajne aj manžel (Ben Affleck): Nechcel sa ženy zbaviť? Tento manžel horlivo manželku hľadá, príbuzní mu však nedôverujú. Ako to teda bolo? Záhada zmiznutej ženy má mysteriózny nádych. To mi trocha prekáža. Tvorcovia si asi niečo zľahčili divom.

Paulette, Dvojka, 22.10
V českom preklade sa francúzsky film vtipne volá Hašišbába. Táto penzistka z Paríža má malý dôchodok, štát na ňu poslal exekúciu, vypli jej telefón, a tak hľadá východisko. Náhodou sa dostane k dílerom drog a zapojí sa. Ako bývalá cukrárka vie šikovne maskovať svoj hriešny tovar, ale predsa – je to niečo iné, ako predávať krémeše. Diváci sa vraj budú nahlas smiať, akoby si už dali jej koláčik.

Sobota 28. 1.

Angelika, Prima family, 20.15
Mám rada nové verzie starých filmov, hoci sú obyčajne pre divákov sklamaním. A navyše – Angelika je len jedna, Michele Mercierová! Pozrime sa však, či ju nová predstaviteľka (Nora Arnezederová) neprekoná. A aký bude Joffrey de Peyrac? Bude ako Robert  Hossein? Možno tam budeme skôr vnímať históriu. V pôvodnej Angelike išlo predovšetkým o lásku.    

Zem spieva, Jednotka, 20.25
Super! Na toto sa teším. Už aj kvôli moderátorskému tímu zo zoskupenia S hudbou vesmírnou (Daniel Sorizzo Kiss, Dominika Morávková-Zeleníková a Marek Koleno)! Teším sa aj na Sama Smetanu v porote. No a, samozrejme, na samotné folklórne súbory, ktoré budú súťažiť. Azda naplnia Plickov odkaz ukrytý v názve.

Nedeľa 29. 1.

Krasokorčuľovanie – ME 2017. Exhibícia. Priamy prenos, Dvojka, 14.30
Príležitosť trocha si vizuálne zašportovať a pri kávičke posúdiť kostýmy…

Krištáľové krídlo, Jednotka, 20.25
Priamy prenos udeľovania cien najvýznamnejším osobnostiam z oblasti umenia, športu, hospodárstva, medicíny a vedy za uplynulý rok. Kto neznáša, keď iných oceňujú, nech sa radšej nepozerá!

Maratónec, ČT2, 21.40
Vraj je to jeden z najlepších „napinákov“ v dejinách filmu. Hrá tam Dustin Hoffman a slávny Laurence Olivier. Je to film ešte z roku 1976, ale diváci sa stále nadchýnajú. A napínajú.

Pondelok 30. 1.

Začať nanovo, Cinemax, 20.00
Mladého muža v americkej komédii opustí manželka a je zasa voľný. Skúša to s rôznymi ženami, hľadá pravú lásku, ponáhľa sa a ide na to cez sex. Je to správna cesta? Na čo iné sa však má v rýchlosti sústrediť?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wall street #Stratené dievča #televízne tipy #Zem spieva #Krištáľové krídlo