Doctor Who zmení tvár aj scenáristu

Škótsky herec Peter Capaldi končí v sci-fi seriáli Doctor Who (2005), známom aj pod názvom Pán času.

02.02.2017 12:00
Peter Capaldi Foto:
Peter Capaldi skončí v seriáli Doctor Who na Vianoce.
debata

Oznámil to na BBC Radio 2. Päťdesiato­semročný herec odíde z kultovej série na konci roka. „Myslím, že je čas ísť ďalej,“ vyjadril sa dvanásty predstaviteľ obľúbeného Doktora, ktorý rolu prevzal v roku 2013 po Mattovi Smithovi.

Hlavnou postavou seriálu Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni spoločníci, ktorí mu pomáhajú zachraňovať Zem aj iné planéty. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým „úmrtím“ regeneruje do nového tela.

Pripravovaná desiata séria by sa mala dostať do vysielania v apríli. Capaldi sa s Doktorom definitívne rozlúči na Vianoce. „Je mi smutno, milujem Pána času, skvelo sa na ňom pracuje,“ vyjadril sa. Prezradil pritom, že tvorcovia ho požiadali, aby v seriáli zostal aj po tom, čo sa mu skončí súčasná zmluva, no on sa rozhodol ísť v ústrety novým výzvam.

Desiata séria Doctora Who bude poslednou aj pre doterajšieho hlavného tvorcu Stevena Moffata, ktorý je podpísaný napríklad aj pod viacerými epizódami populárneho Sherlocka v hlavnej úlohe s Benedictom Cumberbatchom. Moffata nahradí tvorca krimi seriálu Broadchurch (2013) Chris Chibnall. Ako nová Doktorova spoločníčka sa v desiatej sérii Doctora Who predstaví Pe

debata chyba
Viac na túto tému: #Doctor Who #Peter Capaldi