Pripravujú snímku inšpirovanú vzťahom Johna Lennona a Yoko Ono

Japonská umelkyňa, speváčka a aktivistka Yoko Ono spolupracuje ako producentka na filme, ktorý je inšpirovaný jej vzťahom so zosnulým manželom Johnom Lennonom.

03.02.2017 07:00
Germany Yoko Ono Exhibition Yoko Ono Foto: ,
Yoko Ono bola od mladosti avantgardnou umelkyňou aj aktivistkou. Umenie ani angažovanosť neopustila ani v osemdesiatke.
debata

Na zatiaľ nepomenovanom projekte sa podieľajú aj producenti Michael De Luca, Josh Bratman a Anthony McCarten, ktorý má na starosti aj scenár. „Je to príbeh o láske, odvahe a aktivizme v USA. Cieľom snímky je inšpirovať súčasných mladých ľudí, aby mali jasno vo svojich predstavách o svete, aký chcú, a aby sa za to aj postavili,“ uviedol De Luca. „Je pre mňa veľkou cťou, že môžem spolupracovať s Yoko Ono, Anthonym McCartenom a Joshom Bratmanom a rozpovedať príbeh o dvoch úžasných celosvetových ikonách,“ dodal producent, ktorý sa podieľal na tituloch ako Sociálna sieť (2010), Moneyball (2011), Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama (2013) alebo Päťdesiat odtieňov sivej (2015).

Osemdesiattriročná Yoko Ono a John Lennon, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele The Beatles, sa zosobášili v marci 1969. Dvojica nahrala albumy ako napríklad Unfinished Music No. 1: Two Virgins (1968), Unfinished Music No. 2: Life with the Lions (1969), Wedding Album (1969), Some Time in New York City (1972), Double Fantasy (1980) a Milk and Honey (1984). Verejne vystupovali proti vojne vo Vietname. Z ich vzťahu pochádza syn Sean Lennon. Johna Lennona zastrelil 8. decembra 1980 v New Yorku Mark David Chapman.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Yoko Ono