Televízne tipy Pravdy: Nebezpečné známosti v podaní Miloša Formana aj DiCaprio ako Vlk z Wall Street

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 9. do 16. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

09.02.2017 14:00
Valmont Foto:
Annette Beningová a Colin Firth v snímke Miloša Formana Valmont (1989).
debata

Štvrtok 9. 2.

Králi hôr, JOJ Cinema, 18.35
Rakúska dráma s Jeanom Renom! Poetický príbeh chlapca a orlieho mláďaťa, ktorý jedni označili za najpríjemnejšie prekvapenie roku 2016, iní kritizovali slabý scenár. Všetci sa však zhodli, že zábery alpskej prírody sú dychberúce a už len kvôli nim stojí film za pozretie.

Modrá krv: Schwarzenbergovci, ČT2, 21.35
Aj na nový český seriál o aristokratoch sa zniesla vlna kritiky, niektoré diely sú zmätené, no čosi sa z nich dá dozvedieť. Uvidíme, či o Schwarzenber­govcoch zistíme čosi nové.

Dobré světlo, ČT2, 22.30
Vraj „štandardný“ Kachyňa a veľmi dobrý film o malomeštiactve, konformite a socialistickej všednosti. Pozor vizita či Krava sú vraj o triedu vyššie, ale ak máte radi Karla Heřmánka, Janu Šulcovú, Ivanu Chýlkovú, Evu Jeníčkovú či Jana Hartla, dajte filmu šancu. Heřmánek je tu architekt-fotograf, ktorému sa rozpadá rodina a on fotí odvážne akty cigánskeho dievčaťa.

Piatok 10. 2.

Flintstonovci, FilmBox, 17.40
Fred Flintstone, jeho kamarát Barney Rubble, ich manželky Wilma a Betty a Fredova svokra Pearl sú tí najúžasnejší ľudia kamennej doby! V tejto hranej verzii Fred a Wilma okúsia prehistorický život bohatých, kým Barneymu sa medzitým darí stále horšie. Skazí Flintstonovcov bohatstvo? Ohrozí priateľstvo medzi Flintstonovcami a Rubbleovcami? Diváci sú zasa rozpoltení, jedni sa nadchýnajú rodenými komikmi Johnom Goodmanom a Rickom Moranisom či krásnou Halle Berry, na ktorú vraj radosť pozerať v akomkoľvek storočí, ďalší tvrdia, že „film nechutným spôsobom zrážajú svojím afektovaným a neznesiteľným prejavom hereckí predstavitelia. Aj ten Goodman prehrával, čo mu sily stačili.“ Urobte si názor sami.

Rick Moranisová, Rosie O'Donnell,... Foto: Universal Pictures
Flintstonovci Rick Moranisová, Rosie O'Donnell, Elizabeth Perkinsová a John Goodman vo filme Flintstonovci (1994).

Kapitál, Dvojka, 21.35
Kým ktorejsi diváčke francúzska dráma z roku 2012 zmenila pohľad na svet, iného pohoršilo, že film je vraj strašne schematický, vymýšľa si a chvíľami pôsobí ako absolútna paródia. „Pritom sa to hrá na hlbokomyseľnú filozofickú sondu!“ Nuž teraz ma to naozaj navnadilo. Oficiálna anotácia znie: Pohľad do prostredia najvyšších finančných kruhov v ére svetovej finančnej krízy.

Sobota 11. 2.

Zem spieva, Jednotka, 20.25
Ak ste priaznivci folklóru, môžete skúsiť ďalší diel novej folklórnej šou. Tancuje sa v nej, spieva, hrá na fujare aj iných nástrojoch, ale SuperStar to zďaleka nie je.

Valmont, ČT1, 21.15
Fanúšikovia Colina Firtha a Anette Beningovej, snímku o Valmontovi určite nevynechajte. Skvelá Formanova historická dráma.

Vlk z Wall Street, Prima family, 22.05
Úžasný film so skvelým Leonardom DiCapriom. O časoch, keď na Wall Streete vládli pravidlá divokého západu. Rozhodne si ho nenechajte ujsť. Ktosi film Martina Scorceseho okomentoval: Divočina, ako sa patrí.

Leonardo DiCaprio vo filme Vlk z Wall Street... Foto: Paramount Pictures/Mary Cybulski
Vlk z Wall Street Leonardo DiCaprio vo filme Vlk z Wall Street (2013) .

Nedeľa 12. 2.

Cudzejší ako raj, Dvojka, 22.00
Ak ste už videli Jarmuschovho Patersona, je tu šanca uvidieť ďalší jeho oceňovaný film. Mňa zaujalo hodnotenie ktoréhosi diváka: „Jarmusch je génius. Vážne génius. Posadiť troch ľudí do jednej miestnosti, vnútiť im otupený výraz, zakázať im hovoriť a hýbať sa, a pritom z toho vytrieskať zábavu, to si môže dovoliť len on.“ Veľmi sa teším. Čiernobiely film nakrútil v roku 1984.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vlk z Wall Street #Kapitál #televízne tipy #Králi hôr #Zem spieva #Cudzejší ako raj