Nakrútia snímku o bývalom bubeníkovi The Beatles

Americký hudobník a filmár Alexander Orbison získal práva na sfilmovanie knihy The Beatle Who Vanished (2013) Jima Berkenstadta.

20.02.2017 07:00
debata

Dielo sa zameriava na život Jimmieho Nicola, ktorý v roku 1964 bubnoval niekoľko dní na turné kapely The Beatles.

Štyridsaťjedenročný Orbison je synom zosnulého hudobníka a speváka Roya Orbisona, ktorý v 60. rokoch minulého storočia koncertoval s The Beatles. „To, že môj otec bol na turné s The Beatles a spriatelili sa, pre mňa vždy veľmi veľa znamenalo,“ uviedol Orbison v rozhovore pre americký týždenník Billboard. Na projekte sa podieľa aj výkonný producent Ashley Hamilton, syn herca Georgea Hamiltona.

Spomínaný Berkenstadt, ktorý na snímke spolupracuje takisto ako výkonný producent, sa veľmi teší, že podľa jeho knihy vznikne film. Dodal tiež, že plánuje druhé vydanie s doplnenými informáciami.

James George Nicol v júni 1964 nahradil za bicími Ringa Starra, ktorý mal zdravotné problémy. S Johnom Lennonom, Paulom McCartneym a Georgeom Harrisonom vystúpil napríklad v Dánsku, Holandsku, Hongkongu či v austrálskom Adelaide, kde sa konal ich posledný spoločný koncert. Na rozlúčku dostal 500 libier a hodinky s venovaním „Jimmymu od The Beatles a Briana Epsteina – s uznaním a vďakou“. Epstein bol manažérom skupiny. Nicol neskôr pôsobil v kapelách ako The Shubdubs alebo The Spotnicks. Žil tiež v Mexiku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Orbison