Grace a Frankie sú späť. Chystajú vibrátorovú revolúciu

Čo majú spoločné štýlová a úspešná podnikateľka v kozmetike na dôchodku a hipisácka učiteľka umenia? Veľa nie, okrem toho, že obe si vzali rozvodových právnikov, ktorí sú priateľmi. Sedemdesiatničky Grace (Jane Fondová) a Frankie (Lily Tomlinová) však zo zabehnutých koľají vyhodí, keď sa dozvedia, že ich manželia Robert (Martin Sheen) a Sol (Sam Waterson) sú nielen priatelia, ale vyše dvadsať rokov aj milenci a na sklonku života to chcú priznať svetu a zosobášiť sa. Preto sa so svojimi manželkami musia rozviesť. Taká je premisa seriálovej komediálnej drámy Grace a Frankie. Jej tretia séria bude mať premiéru na on-line televízii Netflix v piatok.

24.03.2017 09:00
debata
Lily Tomlinová a Jane Fondová sa ako Frankie a... Foto: Netflix
Frankie a Grace Lily Tomlinová a Jane Fondová sa ako Frankie a Grace pokúsia uspieť na trhu s vibrátormi pre staršie ženy.

„Môžem povedať, že jedna z vecí, ktorým sa venujeme, je doslova zraniteľnosť, ktorá prichádza s určitým vekom,“ povedala pre portál Deadline.com o tretej sérii spoluautorka seriálu Marta Kauffmanová. „Venujeme sa zdraviu, zraniteľnosti a strachu a oveľa viac sa venujeme špecifikám starnutia a života osamote,“ dodala. Napriek vážnym témam je Grace a Frankie milým, oddychovým aj vtipným seriálom. Vážne témy prináša s humorom a nadhľadom. Ten sú prinútené získať aj jeho protagonistky. Puntičkárska, racionálna a vždy upravená Grace, ktorá nedáva najavo svoje emócie, je absolútnym protikladom ezoterickej, emocionálnej, spirituálnej a nepraktickej Frankie. Neočakávaný krok manželov ich prinúti vytvoriť spojenectvo, o ktorom sa im ani nesnívalo.

Upútavka k 3. sérii seriálu Grace and Frankie

Balansovanie na hrane komédie a tragédie označila Marta Kauffmanová za jeden z dôvodov úspechu seriálu. Ďalším je výnimočné obsadenie. „Jane Fondová, Lily Tomlinová, Sam Waterston, Martin Sheen – také obsadenie v televízii nenájdete,“ povedala Kauffmanová a za ďalší dôvod úspechu označila fakt, že seriál prináša na obrazovky srdečnosť a určitú hrejivosť, ktorá v televízii často chýba. „Náš program prináša množstvo srdečnosti. Jedným z mnohých, hoci nie jediným dôvodom, prečo fungoval seriál Priatelia, bola táto srdečnosť či hrejivosť. Myslím si, že ľudia po nej túžia. V televízii je dnes množstvo fantastických programov, ale sú trochu chladné. Udržujú vás v istom cynickom odstupe. Náš seriál takýto cynický odstup nevytvára,“ dodala Kauffmanová, ktorá sa preslávila práve vďaka Priateľom. Stvorila ich spolu s Davidom Cranom, tentoraz spolupracovala s Howardom J. Morrisom.

V tretej sérii sa Grace a Frankie už spamätali zo šoku, ktorý im pripravili ich manželia. „Samy sú prekvapené, že už na to viac nemyslia. Majú pomer s inými zaujímavými mužmi. Vedia, že ich telá stále fungujú. Berú veci do vlastných rúk. Od mnohých mladších žien počúvam, že vďaka nášmu seriálu sa menej boja starnutia. A to je cieľ!“ cituje 79-ročnú Jane Fondovú portál Tvinsider.com.

Zatiaľ čo v predchádzajúcej sérii skúšali Grace a Frankie uspieť na trhu s prírodným gélom na vaginálnu suchosť, ktorá trápi mnoho žien nielen v ich veku, ale aj oveľa mladších, v tretej sérii chcú spraviť dieru do sveta s vibrátormi špecificky navrhnutými pre ženy určitého veku, ktoré majú problémy napríklad s artritídou. Potrebujú však investora.

Tretia séria bude mať rovnako ako predošlé dve trinásť častí. O štvrtom pokračovaní sa zatiaľ nehovorí, podľa Tvinsider.com sa však predpokladá, že vznikne. „Lily a ja si to naozaj užívame, máme pocit, že tieto postavy môžeme hrať až dovtedy, kým nezačneme nosiť plienky pre dospelých. Ale, v skutočnosti, prečo by sme vtedy mali prestať?“ cituje Jane Fondovú Tvinsider.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #netflix #Jane Fonda #"Grace a Frankie" #Martin Sheen