V apríli a máji bude prehliadka Weird Europe / Divná Európa

Filmová prehliadka bizarnej artovej tvorby s názvom Weird Europe / Divná Európa sa uskutoční 6. - 12. apríla v Bratislave a 28. - 30. mája v Košiciach.

28.03.2017 05:00
Tabačka Foto:
Podujatie sa uskutoční aj v košickom Kine Tabačka.
debata

Projekt, ktorý odštartoval vlani v Českej republike, sa na Slovensku predstaví po prvý raz. Návštevníkom a návštevníčkam ponúkne zvláštne filmy premietané aj na prestížnych filmových festivaloch, ktoré prekračujú tabu a sú výnimočne senzitívne k tomu, čo stojí za zosilňujúcim sa pocitom krízy identity. Vybrané snímky pritom reprezen­tujú svojrázne autorské poetiky aj celé smery. 

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na premiérové uvedenie francúzsko-belgického hororu Raw (2016) režisérky Julie Ducournau. Organizátori okrem toho v rámci prehliadky pre­mietnu drámy Stáť pevne (2016) Alaina Guiraudieho, Rodinný priateľ (2006) Paola Sorrentina, krimidrámu Kmeň (2014), ktorú nakrútil Myroslav Slabošpyckyj, filmovú esej V pivnici (2014) Ulricha Seidla a experimentálnu snímku Mliečna cesta (2007) Benedeka Fliegaufa. Bra­tislavská prehliadka sa uskutoční v Kine Film Europe, košická zase v Kine Tabačka. Podujatie pripravujú v rámci projektu Art Film Fest uvádza… .

debata chyba
Viac na túto tému: #Weird Europe / Divná Európa