Koniec jednej éry! Pozrite si trailer k posledným Hviezdnym vojnám

Už tieto Vianoce sa svet dočká bodky za neopakovateľnou vesmírnou ságou, na ktorej vyrástli generácie divákov a ktorá navždy zmenila filmový svet. Koncern Disney len pred pár hodinami zverejnila finálny trailer k deviatemu Star Wars filmu s podtitulom The Rise of the Skywalker.

22.10.2019 16:00
star wars, hviezdne vojny, epizóda 9, rise of... Foto:
Deviata epizóda bude mať na Slovensku premiéru 19. decembra.
debata (2)

Zdanlivo nekonečná sci-fi sága povie svoj záverečný príbeh v slovenských kinách už 19. decembra. Na režisérsku stoličku si opäť sadol J. J. Abrams, ktorý má na svedomí aj siedmu epizódu. Abrams sa dokonca podieľal aj na scenári, aby film bol dokonalou bodkou. Deväť filmov a celkovo 42 rokov trvalo, kým sa príbeh klanu Skywalkerovcov uzavrie.

The Rise of the Skywalker poslednýkrát proti sebe postaví hnutie Odporu a nepriateľský Prvý rád, aby raz a navždy ukončil odveký boj. Práve táto snímka má, podľa režiséra, prepojiť všetky epizódy prekvapujúcim spôsobom.

Veľkým lákadlom bude nielen uzavretie deja, ale aj prítomnosť herečky Carrie Fischer (Leia Organa), ktorá zomrela v závere roku 2016 na infarkt. Keďže Epizódy 7 a 8 ju postavili do popredia, filmári nutne potrebovali, aby sa Leia objavila aj v Epizóde 9, pretože príbeh z veľkej časti stojí na nej. Filmári využili nevyužité zábery z predchádzajúcich filmov, ale aj filmovú mágiu, keď najali podobnú herečku, ktorej v postprodukcii „pridali“ tvár zosnulej herečky. Carrie Fischer znova ožije!

Ešte v auguste nedočkavých fanúšikov opantal prvý trailer k poslednému filmu so šokujúcim záverom, ktorý nielenže naznačil „návrat“ dávneho nepriateľa, ale aj možný temný zvrat.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #Carrie Fisher #Star Wars: Episode IX #Star Wars: The Rise of the Skywalker