Gérard Depardieu opäť čelí vyšetrovaniu údajného znásilnenia

Parížska prokuratúra požiadala o opätovné otvorenie vyšetrovania údajného znásilnenia, ktorého sa mal dopustiť francúzsky herec Gérard Depardieu. Vyšetrovanie bolo zastavené minulý rok.

02.08.2020 12:16
Zelená karta, Gérard Depardieu, Andie MacDowell Foto:
Hviezda filmu Zelená karta (1990) bude pred súdom opäť obhajovať svoju nevinu.
debata (9)

Depardieua obvinila dvadsaťročná herečka, ktorej identitu nezverejnili a tvrdí, že herec na ňu zaútočil a znásilnil ju vo svojom parížskom dome v auguste 2018. Predbežné vyšetrovanie začala prokuratúra v juhofrancúzskom meste Aix-en-Provence, neskôr ho prevzala prokuratúra v Paríži.

Vyšetrovanie sa skončilo po deviatich mesiacoch v roku 2019, keďže vyšetrovatelia nedokázali zhromaždiť dostatok dôkazov na vznesenie oficiálneho obvinenia. Herečka však iniciovala nové vyšetrovanie, tvrdiac, že je „poškodenou stranou“, čo vo francúzskej justícii takmer vždy vedie k prevereniu prípadu vyšetrovacím sudcom.

Depardieu (71) svoje previnenie odmieta. Jeho právnik Hervé Temime sa k situácii odmietol vyjadriť.

Depardieu, ktorý je vo Francúzsku superhviezdou vďaka filmom ako Cyrano z Bergeracu, Jean od Floretty či Camille Claudelová, má aj úspešnú medzinárodnú kariéru – spolupracoval napríklad s režisérom Petrom Weirom na filme Zelená karta alebo s režisérom Ridleym Scottom na filme 1492: Dobytie raja. Herec má francúzske a ruské občianstvo.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Gérard Depardieu