Vo veku 74 rokov zomrela herečka Táňa Hrivnáková. Špekuluje sa o jej samovražde

Vo veku 74 rokov zomrela herečka a pedagogička Táňa Hrivnáková. V utorok o tom informovala RTVS.

05.10.2022 10:49
debata
Ivan Palúch a Táňa Hrivnáková vo filme Adam... Foto: Archív RTVS
ivan-paluch-hrivnakova Ivan Palúch a Táňa Hrivnáková vo filme Adam Šangala.

Hrivnáková zomrela pri dopravnej nehode v Bratislave na Železnej studienke v pondelok. Podľa informácií policajného zboru vstúpila na koľajisko a zostala stáť. Rušňovodič nedokázal zrážke zabrániť.

Ako prvá zverejnila správu na sociálnej sieti manželka choreografa Jána Ďurovčíka Barbora Ďurovčíková, ktorú Hrivnáková v minulosti učila. Ako herečka účinkovala prevažne v televíznych filmoch, aktívna bola do konca 80. rokov.

Objavila sa vo filmoch Adam Šangala, Zlatá priadka, Zlaté klasy, Kresadlo, Doktor Bencúr a iných. Zahrala si aj v seriáli Nepokojná láska.

Diváci si ju môžu pamätať aj z relácie MA-TEL-KO, kde na objavných cestách doprevádzala obľúbenú postavičku Drobčeka. Venovala sa aj pedagogickej činnosti na bratislavskom Konzervatóriu, kde učila javiskovú reč a hereckú tvorbu.

Táňa Hrivnáková sa narodila 25. septembra 1948 v Rožňave. Bola manželkou herca a pedagóga Ivana Letka, ktorý ju ako asistent na Vysokej škole aj učil. Zoznámila sa s ním ako devätnásťročná, on mal 33 rokov. Strávili spolu pätnásť rokov, no len tri v manželskom zväzku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS