Bez filmu, zato s herečkou. V Benátkach sa premieta film s Barborou Bobulovou

Slovenský film v súťaži festivalu v Benátkach diváci neuvidia, krajina tu však zástupcu má. Pôvodom slovenská herečka Barbora Bobulová, ktorá sa úspešne etablovala v Taliansku, stvárnila jednu z hlavných úloh v snímke Gli equilibristi, ktorá sa na festivale v Benátkach uchádza o cenu vo vedľajšej súťažnej sekcii Horizonty.

30.08.2012 18:43
FILM-VENICE/ Barbora Bobulová v Benátkach Foto: ,
Barbora Bobulová v Benátkach
debata

„Tento film som chcel nakrútiť preto, lebo sa týka mnohých ľudí – v skutočnosti príliš veľa ľudí,“ povedal Ivano De Matteo, režisér snímky, ktorú na festivale premietali včera a dnes. Hlavným hrdinom filmu je štyridsiatnik Giulio, ktorý žije zdanlivo pokojným životom, má dve deti, aj manželku (Bobulová). Keď však príde na jeho neveru, Giuliov život je zrazu v troskách. „Prostredníctvom série niekedy tragických, niekedy ironických udalostí nás Gli equilibristi vovedú do sveta muža, ktorý naraz objaví, aké ľahké je ocitnúť sa iba krok od toho, že stratíme všetko, čo máme,“ píše o snímke festivalový katalóg.

Bobulová nie je divákom v zahraničí neznáma. Už koncom 90. rokov zažiarila v historickom filme Marca Bellocchia Princ Homburský. Dráma Sväté srdce (2005) režiséra Ferzana Ozpeteka jej vyniesla taliansku národnú filmovú cenu pre najlepšiu herečku. Počas kariéry si zahrala po boku hviezd ako Gerard Depardieu, Vanessa Redgrave či Michel Placido a pred niekoľkými rokmi sa so Shirley MacLaine v televíznom filme Coco Chanel podelila o úlohu tejto módnej ikony.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba