Zomrel herec z Harryho Pottera. Skolaboval pred železničnou stanicou

Herec Paul Grant zomrel vo veku 56 rokov. Príčina smrti zatiaľ nie je známa.

21.03.2023 13:45
úmrtie, sviečka, pohreb Foto:
debata

Paul Grant stvárnil postavu Ewoka v Návrate Jediho a škriatka v snímke Harry Potter a Kameň mudrcov. Okrem toho účinkoval aj vo filme Labyrint z roku 1986, kde si okrem neho zahral aj David Bowie či Jennifer Connellyová. Ďalej účinkoval v snímkach ako Legenda či Willow.

Granta našli pred londýnskou železničnou stanicou King’s Cross vo štvrtok poobede. Za mŕtveho ho prehlásili v pondelok, ešte predtým mu však potvrdili mozgovú smrť.

O hercovom úmrtí informovala jeho dcéra Sophie Jayne Grantová. „Mám zlomené srdce… Nijaké dievča si nezaslúži, aby jej vzali otca… Bol tak známy a milovaný (pre svoju prácu). Odišiel príliš skoro.“

„Paul bol láskou môjho života. Najvtipnejší muž, akého som poznala. Vďaka nemu bol môj život kompletný. Bez neho môj život už nikdy nebude taký, ako predtým,“ uviedla Grantova priateľka Maria Dwyerová.

Grant po sebe zanechal dve dcéry, jedného syna, niekoľko nevlastných detí a vnúčat. Jeho nevlastná dcéra Stacey založila stránku na Go Fund Me, aby vyzbierala peniaze na pohreb. „Zakladám túto stránku po tom, ako Paul včera nešťastne zomrel, a ja by som mu rada dala tú najlepšiu rozlúčku, akú by chcel.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie #Harry Potter #Paul Grant