Škandalózne video špiní Heribanovu pamiatku. Uráža slušnosť, rozum a ľudskosť

Krátko po úmrtí herca Daniela Heribana bolo na youtube zverejnené video s cynickým názvom „Dorehotal sa aj dopumpoval Heriban. Povolala ho karma samá?" Autor videa je politicky činný spevák Martin Jakubec, ktorý obviňuje zosnulého Daniela Heribana z hyenizmu. V skutočnosti nesúhlasí s jeho politickými názormi a s názormi na spoločenskú zodpovednosť v čase covidu.

01.06.2023 09:00
Dano Heriban Foto:
Dano Heriban.

Autor videa je Martin Jakubec, spevák šlágrov a zabávač, ale aj neúspešný politik, kandidoval za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (2016), jeho ambície siahali aj do Národnej rady a za ĽSNS kandidoval na post bratislavského primátora (2022). Pred vstupom do politiky sa „Martin Jakubec sa preslávil najmä tým, že odkúpil práva na pesničky z relácie Repete a neskôr sa dostal do sporu s pôvodnými spevákmi tohto programu,“ uvádza o ňom portál Aktuality.

Posledný rozhovor s Danom Heribanom pre Pravdu
Video
Zdroj: TV Pravda

V tomto svojom príspevku sa prihovára divákom so slovenskou vlajkou na stole. Ak niekoho neodradí už samotný negustiózny názov videa, symbol štátnosti na stole speváka a ľudového zabávača je ďalším varovaním, že zrejme pôjde o prapodivné spojenie.

Pietna spomienka na Dana Heribana

S Danielom Heribanom sa prišli rozlúčiť kolegovia aj verejnosť

Fotogaléria
Snímka z pietnej spomienky na zosnulého herca a...
Ľudia píšu do kondolenčnej knihy počas pietnej...
+8Michal hHavran počas príhovoru na pietnej...

Martin Jakubec na svojej stránke uvádza, že vystupuje ako sólista, spevák, moderátor, šoumen, promóter, herec a to za doprovodu reprezentačného big bandu, tiež s ľudovou hudbou alebo samostatne na half – playback. Isto má aj svojich fanúšikov, no o to viac na nich môžu vplývať jeho spoločensky nebezpečné názory.

Daniel Heriban Čítajte viac Šokujúca smrť herca a muzikanta Daniela Heribana. Jeho srdce nečakane dotĺklo. Mal 43 rokov

Vo videu najprv rozvíja teóriu o „zvláštnych náhodách“, keď vo „veľmi krátkom čase – v rozpätí dvoch až troch rokov odišli na večnosť viacerí mediálne známi ľudia“. Potom, ako sa zamotá vo vyjadreniach, prezradí, o čo mu vlastne ide: všetko to súvisí s „terorom politikov " počas pandémie. Politici si vtedy podľa neho "zaplatili umelcov“, aby išli do kampaní a dostávali za to „ťažké dotácie“, „ako napríklad poštár, ktorý dostal 120 000 eur…“ Ak nerozumiete, akému umeniu sa venuje poštár, nevadí. Pre speváka Jakubca je podstatné, že „ľudia boli umlčaní a verejnosť klamali“. Znôška ničím nepodložených hlúpostí, agresívnych konšpirácií a rýdzej nenávisti.

K samotnej osobe zosnulého Daniela Heribana sa autor videa dostáva až po viac ako štyroch minútach a nad jeho úmrtím neprejavuje žiadnu ľútosť, pretože „nie je opodstatnená“. „Poďme sa pozrieť na to, kto bol Daniel Heriban,“ vyzýva vo videu a ďalej tvrdí, že nazýval „ľudí sa nechceli podvoliť tyranii vlády a odborníkov dezolátmi a antivaxermi, že sú to opice a vyzýval nás, ktorí máme svoje vedomie, poznanie a inteligenciu, ich, aby sme sa odsťahovali do Ruska.“

„Na žumpovej Pumpe, čo bol akože komediálny sitkom, aj s celou tou plejádou urážal všetkých slušných ľudí,“ hovorí autor a obviňuje Heribana, že „tancoval na smrti generála Lučanského spolu s Kolíkovou, bol to hyenizmus“ a preto si „nezaslúži náš súcit“.

Dano Heriban druhá šanca Čítajte viac Božidara Turzonovová o zosnulom Danovi Heribanovi: Mal vynikajúci všestranný talent

„Prečo títo ľudia zomierajú?“, pýta sa Jakubec a hneď si aj odpovedá: „je to priamo úmerné tomu, čo propagovali a čo do seba pchali!“ Podľa Jakubca, ktorý tiež znevážil Heribanovu hereckú prácu, si zosnulého herca takto „našla karma, sám si pritiahol kosatú smrtku“, pretože „nechutným spôsobom tancoval nad hrobom generála Lučanského.“

Martin Jakubec cynicky obviňuje zosnulého Daniela Heribana z hyenizmu, v skutočnosti nesúhlasí s jeho politickými názormi a s názormi na spoločenskú zodpovednosť v čase covidu. Martin Jakubec je politicky činný, v minulosti bol členom mimoparlamentnej strany Národná koalícia, kandidoval za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (2016), a za ĽSNS na post bratislavského primátora (2022).

Vo videu predvádza nenávisť až za hrob. Takéto agresívne, amorálne a konšpirátorské príspevky by sa mali odstrániť a ich autori by sa mali zodpovedať za urážku slušnosti, rozumu aj ľudskosti.

heriban, červené pásky, Čítajte viac Konšpirátori sa nezastavia pred ničím: Heriban zomrel kvôli očkovaniu. Je to úchylné, hovorí polícia

Nenávistné video voči Danielovi Heribanovi vôbec nie je u tohto autora výnimkou, v roku 2021 sa skupina poslancov Národnej rady SR z hnutia OĽANO rozhodla podať trestné oznámenie na speváka Martina Jakubca pre video, ktoré je podľa nich plné nenávistných prejavov a nedôstojných urážok voči rómskej komunite na Slovensku.

V roku 2022 poslanci podali naňho (aj na Blahu a Harabina) trestné oznámenie za vyjadrenia k vojne na Ukrajine, ktoré môžu podľa nich napĺňať znaky trestných činov vlastizrady, sabotáže, šírenia poplašnej správy, ohovárania či ohrozenia mieru. Martina Jakubca k najnovšiemu nenávistnému videu voči Danielovi Heribanovi viedli politické ambície. To však nie je žiadne ospravedlnenie.

Herec Dano Heriban Čítajte viac Moja spomienka na Dana Heribana: Bol príliš dobrý na dnešné časy, človek sa oňho akosi bál

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Martin Jakubec #Dano Heriban