Štartuje 11. ročník súťaže mladých výtvarníkov Maľba

Mladí talentovaní slovenskí výtvarníci majú aj tento rok príležitosť súťažiť o titul Maľba roka. Do súťaže, ktorú vyhlásila Nadácia Všeobecnej úverovej banky (VÚB) sa môžu autori vo veku do 35 rokov prihlásiť do 30. júna.

04.05.2016 05:00
Rastislav Podhorský: Sýtenie prázdna... Foto:
Rastislav Podhorský: Sýtenie prázdna (minuloročný víťaz)
debata
Rastislav Podhorský: Sýtenie prázdna Foto: RASTISLAV PODHORSKÝ
Rastislav Podhorský: Sýtenie prázdna FOTO:RASTISLAV PODHORSKÝ Rastislav Podhorský: Sýtenie prázdna

Súťaž Maľba dáva začínajúcim výtvarníkom priestor na prezentáciu tvorby a širokej verejnosti zas umožňuje spoznať to najlepšie, čo u nás vzniká. „Za desať rokov svojej existencie doslova naštartovala domácu maliarsku scénu a začína mať presah aj do zahraničia. Putovná jubilejná výstava prezentovala diela doterajších víťazov v najväčších slovenských mestách a na jeseň ju uvidia aj v prestížnej milánskej Gallerie d'Italia,“ informovala PR manažérka Alena Walterová.

Z diel, ktoré umelci prihlásia do súťaže do konca júna, vyberie medzinárodná odborná porota 20 malieb do finále, z ktorého vzídu traja víťazi. Tí si okrem ocenenia rozdelia odmenu 20 tisíc eur. Diela dvadsiatich finalistov sa predstavia verejnosti v októbri na výstave v Galérii Nedbalka v centre Bratislavy.

Vlaňajší 10. ročník súťaže vyhrali Rastislav Podhorský, Kristína Bukovčáková a Maroš Kontroš, do súťaže sa prihlásil doteraz rekordný počet 111 obrazov.

debata chyba
Viac na túto tému: #maľba #súťaž #mladí výtvarníci #20 tisíc eur