Portrétmi známych žien proti domácemu násiliu

V uliciach Milána sa objavili reklamné postery so šokujúcimi fotografiami dobitých tvárí vplyvných političiek a známych žien.

17.01.2020 17:00
debata (47)

Výtvarník aleXsandro Palombo chce kampaňou takto upozorniť na násilie páchané na ženách. Portréty nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, manželky francúzskeho prezidenta Brigitte Macronovej či bývalej prvej dámy USA Michelle Obamovej, bývalej šéfky americkej diplomacie Hillary Clintonovej a ďalších sú upravené tak, že vyobrazené „modelky“ majú rozbité pery či nos, „monokel“ na oku alebo modriny.

Plagáty zobrazujúce zmanipulované fotografie... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
aleXsandro Palombo / Just Because I am Woman / násilie na ženách / Plagáty zobrazujúce zmanipulované fotografie ženských svetových osobností s modrinami a jazvami počas pouličnej kampane "Just Because I am a Woman" od talianskeho umelca aleXsandra Palombu 16. januára 2020 v Miláne.

Na každom z plagátov je názov kampane „Just because I am a Woman“ (Len preto, že som žena) aj súbor viet, ktoré vyjadrujú najčastejšie spôsoby násilia voči ženám: „Som obeťou domáceho násilia. Dostávam nižší plat. Podstúpila som obriezku. Nesmiem sa obliekať, ako chcem. Nemôžem si sama vybrať manžela. Bola som znásilnená.“

47 debata chyba
Viac na túto tému: #domáce násilie #Just because I am a Woman