Rádio_FM opäť hľadá najlepšiu slovenskú hudbu roka

Rádio_FM v pondelok odštartovalo prvé kolo hlasovania v piatom ročníku svojich hudobných cien Radio_Head Awards. Ľudia si do 20. januára budú môcť vyberať z longlistov v štyroch kategóriách - Singel roka, Album roka, Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela.

09.01.2013 07:00
39 radiohead 2x Radio_Head Awards Foto:
Víťazov Radio_Head Awards vyhlásia 3. marca.
debata

„V Rádiu_FM sme už v roku 2008 cítili potrebu dať súťažný priestor inej hudbe, než je tá známa z komerčných rádií,“ vysvetľuje ideu cien, ktoré sa prvýkrát udeľovali v roku 2009, stránka www.radiohlavy.sk, na ktorej môžu poslucháči hlasovať. Pätica najlepších z každej kategórie postúpi do druhého kola hlasovania, ktoré sa začne 21. januára, pričom vtedy k hlavným kategóriám pribudnú aj nominácie v žánrových kategóriách Elektronická hudba, Hard & Heavy, Hip-Hop/Rap/R'n'B, World Music/Folk. Druhé kolo hlasovania potrvá do 10. februára a víťazov vyhlásia 3. marca.

V kategórii Album roka sa do širšieho výberu dostali napríklad nahrávky Dana Heribana, Doroty Nvotovej, trojice Burlas, Kladivo, Zagar, Tomáša Slobodu a Sound Like This či rapera Veca. Cenu za nahrávku roka môže získať aj Para, Swan Bride, Ink Midget, Karpatské chrbáty, svojský Panáčik či trio The Cubes, ktoré tvoria sestry Humeňanské a Katarína Knechtová. O cenu sa uchádza aj projekt Maroša Hečka a Marcela Véna 6 divas. Spojili v ňom šesť speváčok vo veku od 20 do 40 rokov, ktorým vytvorili 12 piesní na mieru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba