V Bratislave vystúpi taliansky bluesový gitarista Roberto Ciotti

Keď v roku 1968 počul v Ríme naživo hrať Jimiho Hendrixa, zmenilo mu to život. Pochopil, že škola ho až tak nezaujíma a chce sa venovať hudbe. Najznámejší taliansky bluesový gitarista a spevák Roberto Ciotti vystúpi 7. februára 19.30 h v bratislavskom Ateliéri Babylon.

07.02.2013 12:01
Roberto Ciotti Foto:
Roberto Ciotti vystúpi v Bratislave 7. februára.
debata

Hudobník, ktorý otváral talianske koncerty Boba Marleyho a spolupracoval s hudobníkmi ako Ginger Baker z kapely Cream či Tommy Mandel z Dire Straits, bude mať v Bratislave premiéru. „Od bratislavského koncertu očakávam zvedavé publikum, ktoré si budem musieť získať. Do Bratislavy prídem vôbec prvýkrát. Dúfam, že tam bude veľa mladých ľudí. Moja hudba je svieža, nie je nostalgická. Som veľmi rád, že si prídem zahrať do hlavného mesta Slovenska. Viem, že Slovensko je dynamická krajina, mimoriadne citlivá na kultúru a to ma veľmi teší. Všimol som si, že práve jedno slovenské mesto sa tento rok stalo Európskym hlavným mestom kultúry 2013,“ povedal Ciotti v propagačnom rozhovore k svojej koncertnej šnúre.

Na turné predstaví aj svoj nový album Equilibrio precario, ktorý je už jeho 15. štúdiovou nahrávkou. „Je to album poznačený krízou hodnôt, okrem hospodárskej krízy, ktorá zasiahla dnešnú spoločnosť. Equilibrio precario (Nestabilná rovnováha) je stav, v akom sa momentálne nachádzam. Cítim, akoby sa všetko uberalo nesprávnym smerom. Niekto nás drží v hrsti a tento progres prináša paradoxne úpadok ľudských vzťahov, kultúry a ekonomiky,“ povedal Ciotti, s ktorým vystúpia bubeník Ivano Fortuna a basgitaristka Fabiola Torresi.

Ako predkapela na jeho bratislavskom koncerte sa predstaví formácia Bloom. „Slovenská skupina Bloom, ktorá koncert otvorí, sa mi veľmi pozdáva, počúval som ich na You Tube, bude mi potešením zahrať si s nimi.“ Nadžánrová bratislavská skupina Bloom predstaví na koncerte svoj nový program a vystúpi spoločne s uznávanou harfistkou Máriou Kmeťkovou.

debata chyba