Ellie Gouldingová a jej moderný pop v Bratislave už v utorok

Očarila návštevníkov diskoték aj tých, ktorí na hudbu kladú vyššie nároky. Sila mladej speváčky Ellie Gouldingovej spočíva v schopnosti spraviť hit a zapáčiť sa fanúšikom viacerých žánrov zároveň. Svoj talent predvedie naživo aj v Bratislave, a to v utorok 23. apríla.

21.04.2013 09:00
Ellie Gouldingová Foto:
Ellie Gouldingová očarila svojim hitom Lights celý svet. V utorok zaspieva aj v Bratislave.
debata

Že vám jej meno veľa nehovorí? Skúste sa započúvať do skladby Lights a zistíte, že ju dobre poznáte. Elektronický úvod v kombinácii s jemným hlasom a najmä refrénom, ktorý sa v priebehu necelých dvoch rokov stal takmer notoricky známy, je príkladom toho, ako sa robí moderný pop. Na prvé počutie podobná so speváčkami ako Robyn alebo La Roux si Ellie Gouldingová získala fanúšikov po celom svete. Dôkazom toho sú aj desiatky miliónov prehratí jej tvorby na youtube.

Nie je však speváčkou jedného hitu. Dvadsaťpäťročnú muzikantku z Anglicka si všimli už pred troma rokmi na prestížnom ocenení britskej stanice BBC s názvom Sound of…, ktoré upozorňuje na nádejné hviezdy. Dva roky pred ňou v rovnakom rebríčku zvíťazila Adele. Za ten čas pribudlo Ellie Gouldingovej na konte aj víťazstvo na Brit Awards v kategórii Cena kritikov a tiež nominácie na MTV Music Awards.

Angličanka si texty aj hudbu skladá sama a často dokonca býva označovaná za multiinštrumen­talistku. Ako vyznie jej tvorba naživo, môžeme sa presvedčiť už túto stredu, keď vystúpi v Bratislavskej Aegon aréne (NTC). Tešia sa na ňu evidentne aj Slováci, miesto koncertu sa totiž pre veľký záujem o vstupenky premiestnilo z menšieho Ateliéru Babylon.

Ellie Gouldingová okrem rádiových hitov predstaví aj svoj druhý album Halcyon. Jej koncert by mal podľa slov organizátorov trvať 90 až 120 minút. Že to bude šou, ozrejmuje Silvia Turnenrová z agentúry Ore Pole „Ellie Gouldingová si okrem skvelých hudobníkov vo svojej kapele dáva záležať aj na šou, a tú pre bratislavských fanúšikov pripravila veľkolepú, keďže si do NTC vezie obrovské množstvo svetelnej techniky a efektov.“

Brány koncertu sa pre návštevníkov otvoria už o šiestej a samotný úvod je naplánovaný na 19. h. Prvý sa na pódiu predstaví americký spevák Matthew Koma, ktorý je známy najmä ako priateľ aktuálne vychytenej Carly Rae Jepsen, ktorej zložil niekoľko hitov.

Lístky na koncert sú stále v predaji. Predpredajové vstupenky na koncert Ellie Gouldingovej v cene 30 eur sa dajú zakúpiť v predpredaji prostredníctvom oficiálneho webu organizátorov www.orepole.sk. Na mieste bude lístok stáť 35 eur.

debata chyba