Sima Martausová nahrávala s Bobošom Procházkom aj Jurajom Bartošom

Dobrý deň, to som ja.“ je nové CD mladej speváčky a skladateľky Simy Martausovej. Ochutnávku z neho ponúka aj na portáli youtube.com.

09.07.2013 17:02
sima-martausova Sima Martausová Foto:
Speváčka a herečka Sima Martausová
debata

Nahrávanie albumu sa začalo krátko po tom, ako sa Martausová zoznámila s manažérom a producentom Jožkom Šebom a niekoľkými muzikantmi. Pre Šeba, ktorý je manažérom napríklad Jany Kirschner alebo Petra Cmorika, je tento album jeho prvým vydavateľským počinom. "Z pôvodného nahrávania na skúšku sme sa rozhodli nahrať celé cédečko a bola to taká krásna práca, že sme to museli urobiť sami celé až do konca.“ povedal Šebo.

Na produkcii speváčkinej štúdiovky sa zúčastnili Igor “Ajdži” Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a hostia Juraj Bartoš (trúbka), Miško Šimko (akordeón), Erich “Boboš” Procházka (ústna harmonika) a Maťo Čema (zvuk, štúdio Cobra Sound). Všetky texty a hudbu si na album okrem jednej výnimky napísala speváčka sama. "Chalani sú nielen skvelí hudobníci, ale aj ľudia. Obľúbila som si ich a keď so mnou hrali na jednom pódiu, tak to bolo krásne,“ povedala Martausová.

Sima Martausová sa už počas prvého ročníka na Akadémii umení v Banskej Bystrici (odbor Divadelné umenie) začala venovať hre na gitaru. V treťom ročníku prihlásila svoju vlastnú pieseň Nádherný Svätý do súťaže Gospeltalent 2009 a vyhrala. Po úspešnom ukončení Akadémie umení sa prihlásila do konkurzu Radošinského naivného divadla na spievajúcu herečku, kde uspela a momentálne hrá a spieva v divadle.

debata chyba