Miro Žbirka sa vrátil do Abbey Road Studios

Slovenský hudobník Miro Žbirka sa opäť vrátil do legendárneho londýnskeho štúdia Abbey Road, kde sa s producentom Robom Cassom rozprával o ďalšej spolupráci. "Keď som sem už prišiel, tak určite neodídem len tak na prázdno," povedal Žbirka, ktorý s producentom už spolupracoval na nahrávkach Love Shines a In The Sun. Práve k druhej menovanej skladbe tiež plánuje nakrútiť videoklip, ktorého spolutvorcami majú byť aj fanúšikovia. Práve ich vyzýva, aby posielali videá z dovoleniek, ktoré budú zachytávať slnko, piesok, more, zábavu a dobrú náladu. Videonahrávky majú zdieľať prostredníctvom YouTube.

16.07.2013 12:00
zbirka žbirka Foto:
Miro Žbirka počas svojej predchádzajúcej návštevy v Abbey Road.
debata

Viacnásobný zlatý slávik chystá aj zopár letných koncertov. Jediné slovenské festivalové vystúpenie ale odohrá 30. augusta na Lodenici v Piešťanoch. V zime ho tiež čaká špeciálny koncert v Košiciach. "Minulý rok sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný, " prezradil. Koncert v košickej Steel Aréne je naplánovaný na 21. decembra.

Miro Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas svojej kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, zahral si v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981) a vydal 12 štúdiových albumov, z ktorých viaceré vyšli aj v angličtine. Zatiaľ posledným radovým albumom je nahrávka Empatia z roku 2009. Na jeseň sa na trh dostane DVD Complete Box s kompletnou videografiou a bonusmi.

debata chyba