Miro Žbirka má videoklip k piesni Fair Play

Slovenský spevák Miro Žbirka zverejnil videoklip k piesni Fair Play, ktorá je titulnou skladbou očakávaného rovnomenného filmu režisérky Andrey Sedláčkovej. Klip obsahuje scény zo spomínanej snímky, ale aj zábery, ktoré 61-ročný hudobník nakrúcal s režisérom Tomášom Luňákom a kameramanom Janom Basetom Střítežským vo veľkej sále pražského Kongresového centra.

30.01.2014 14:00
Miroslav Zbirka Foto: ,
Miro Žbirka predstavil videoklip k skladbe Fair Play.
debata (1)

„Táto sála vo mne vyvoláva veľa spomienok. Tam som dostal svojho prvého Zlatého slávika za rok 1982. To korešponduje aj časovo s obdobím, v ktorom sa film Fair Play odohráva,“ uviedol Žbirka, ktorý pieseň nahrával v legendárnych londýnskych štúdiách Abbey Road spolu s producentom Robom Cassom. „Niekoľko mojich piesní sa už vo filmoch objavilo, ale toto bolo čosi iné. Bola to pre mňa výzva. Keď som si pozrel zábery z filmu a stotožnil som sa s témou filmu, začal som pracovať na piesni. Prekvapilo ma, že aj Roba Cassa téma filmu oslovila. Celý si ho pozrel s mojím prekladom. Snažili sme sa preniesť pocity, ktoré sme mali pri sledovaní filmu, do atmosféry titulnej piesne. Okrem nej som sa podieľal aj na časti scénickej hudby,“ prezradil spevák.

Dej snímky Fair Play sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia v Česko-Slovensku a zameriava sa na príbeh mladej atlétky Anny (Judit Bárdos), ktorá sa stáva členkou Strediska vrcholového športu. Jej matka (Anna Geislerová) a tréner (Roman Luknár) dúfajú, že splní kvalifikačný limit a postúpi na olympijské hry. Vybočením z tvrdého športového tréningu je pre Annu iba milostný vzťah s Tomášom (Ondřej Novák). Film začnú slovenské kiná premietať 13. marca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #nový film #Fair Play #Miroslav Žbirka