Dom kultúry Lúky ožije bluesom

Priaznivci bluesu zamieria v sobotu 15. marca do petržalského Domu kultúry Lúky. Bude totiž hostiť v poradí už 22. ročník festivalu tejto hudby Livin' Blues.

15.03.2014 05:00
Moreland & Arbuckle Foto:
Zahraničným hosťom festivalu je americké trio Moreland & Arbuckle.
debata

Zahraničným hosťom festivalu je americké trio Moreland & Arbuckle, ktoré tvoria gitarista Aaron Moreland a spevák a harmonikár Dustin Arbuckle. Na pódiu v Bratislave ich doplní bubeník a vokalista Kendall Newby.

„Súbor vyhodnotený čitateľmi renomovaného časopisu Twoj Blues ako najlepšia bluesová skupina za rok 2013 predstaví publiku zmes zemitého blues a blues-rocku, okoreneného charakteristickým zvukom,“ sľubujú organizátori. „Hrajú surové, elektrické blues, charakteristické svojím ojedinelým zvukom. Čerešničkou na torte je Morelandovo časté používanie štvorstrunovej gitary zo škatúľ od cigár, podľa vzoru delta – bluesmanov zo začiatku 20. storočia, okorenené šialeným zapojením jednej struny do basového zosilňovača a troch do gitarového,“ dodávajú.

Počas večera sa predstaví aj Macabre Blues Ensemble, čo je projekt slovenskej skupiny Bluesraiders – laureáta medzinárodnej súťaže Blues Aperitiv 2013 a držiteľa ceny za Počin roka 2013 Slovenskej bluesovej spoločnosti. „Prichystali sme si niečo výnimočné – ambiciózny set, ktorý sme ešte nehrali a tak skoro ani hrať nebudeme a budeme radi, keď sa na ňom s nami zúčastníte,“ sľubuje skupina.

Domácu scénu budú reprezentovať aj bratislavskí Grapefruit Death so zmesou bluesu, blues-rocku i rokenrolu, trnavskí Beans & Bullets hrajúci blues okorenené rockom aj metalom, zvolenskí ZVA 12–28 Band a zahrá aj formácia Bluesweiser.

Začiatok festivalu Livin' Blues je naplánovaný na 16.30, viac informácií nájdete na stránke kzp.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #blues #DK Lúky