Iva Bittová sa teší na slovenské publikum

Speváčka tento mesiac v Novom Meste nad Váhom, Nitre, Trnave a dva razy v Bratislave predstaví aktuálny album Entwine/Proplétám (2014)

14.04.2014 12:14
Iva Bittova Foto:
Iva Bittová
debata

Česká speváčka, huslistka a skladateľka Iva Bittová sa už teší na koncerty, ktoré odohrá koncom apríla v štyroch slovenských mestách. Interpretka predstaví v Novom Meste nad Váhom, Nitre, Trnave a dva razy v Bratislave aktuálny album Entwine/Proplétám (2014). „Na koncertoch prichádza vždy nejaké prekvapenie, ako pre mňa samotnú, tak aj pre publikum. Je dôležité stále hľadať vieru a tešiť sa zo života. Snažím sa tešiť z každého koncertu a odovzdať poslucháčom pozitívnu energiu. Mám veľmi rada slovenské publikum. Je to moja najbližšia krajina i domov, vďaka otcovi, ktorý sa narodil a vyrastal v Galante,“ uviedla Bittová.

Album Entwine/Proplétám obsahuje dvanásť skladieb. Dielo vzniklo v priestoroch kostola Sv. Jana Nepomuckého na Zelenej Hore v českom meste Žďár nad Sázavou. „Entwine je akási reflexia a zrkadlo môjho života. Prepletaním sa životnými skúsenosťami, náladami a farbami tónov sa podarilo upliesť hudobnú textovú mozaiku tohto albumu, ktorý s úctou a veľkým rešpektom venujem môjmu dlhoročnému blízkemu človeku Václavovi Havlovi,“ dodala speváčka.

Iva Bittová sa narodila v roku 1958. Vyštudovala hudobno-dramatický odbor v Brne. Bola členkou divadla Husa na provázku. Na konte má niekoľko albumov ako napríklad Čikori (2001), Jako host (2002) či Zvon (2012). Účinkovala tiež v snímkach ako napríklad Balada pro banditu (1978), Mikola a Mikolko (1988), Želary (2003) či Tajnosti (2007). Stihla koncertovať v New Yorku, Paríži, Tokiu, Londýne, Amsterdame alebo v Barcelone.

Termíny koncertov: 26. apríla – Blue Note, Nové Mesto nad Váhom, 20:00 27. apríla – Synagóga, Nitra, 19:00 28. apríla – Synagóga, Trnava, 19:00 29. apríla – Evanjelický kostol, Panenská ul. Bratislava, 19:30 30. apríla – Evanjelický kostol, Panenská ul. Bratislava, 19:30

debata chyba
Viac na túto tému: #Iva Bittová #koncerty #Entwine/Proplétám