Cenu Esprit získal Lukáš Oravec Quartet

Už pred dnešným slávnostným večerom bol známy víťaz ceny verejnosti, ktorým sa stal Milo Suchomel s albumom Jazz in The City, volume 1.

02.05.2014 12:03
oravec Foto:
Hlavnú cenu ESPRIT2013 prevzal od organizátora Borisa Cella hudobník Lukas Oravec.
debata

Cenu Esprit za najlepší slovenský džezový album roka 2013 získal Lukáš Oravec Quartet s nahrávkou Introducing Lukáš Oravec Quartet feat. Radovan Tariška. „Som rád, že existuje niečo takéto, že sa oceňujú džezoví muzikanti a ich tvorba,“ reagoval Oravec, ktorý si sošku z dielne výtvarníčky Gordany Turuk prevzal z rúk minuloročného víťaza Michala Bugalu. Oravec sa poďakoval všetkým, ktorí na albume spolupracovali a s tým, že si váži hlasy verejnosti i poroty, poznamenal, že cenu by si podľa neho zaslúžilo viac hudobníkov. O víťazovi rozhodla odborná porota, ktorú tvorilo desať profesionálov.

Organizátori večera v Štúdiu 5 Slovenského rozhlasu nezabudli pripomenúť ani víťaza ceny verejnosti, ktorý bol známy už pred slávnosťou. Trofej v tejto kategórii si vďaka albumu Jazz in The City, volume 1 (2013) prevzal Milo Suchomel. Saxofonista sa poďakoval hudobníkom a ľuďom, ktorí pomáhali tvoriť album, ale tiež poslucháčom, ktorí mu dali hlasy. Tých bolo podľa organizátora ankety Esprit Borisa Čellára 1665 z vyše štyritisíc, ktorí v ankete hlasovali.

Udeľovanie cien Esprit, ktoré sa konalo na Medzinárodný deň džezu, v priamom prenose vysielalo Rádio Devín

debata chyba
Viac na túto tému: #džez #hudobné ceny #Esprit #Lukáš Oravec