Centrum Bratislavy bude patriť maďarskej kultúre

Maďarskú hudbu, kultúru i typické jedlá ponúkne podujatie Týždeň maďarskej kultúry. Festival sa bude konať oddnes do 16. júna na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

09.06.2014 07:00
28 podval  madarsko 2x Foto:
Skupina Neoton Família vystúpi v piatok večer na Hviezdoslavovom námestí.
debata

Pripravené sú vystúpenia viacerých maďarských hudobných skupín, námestie rozvoňajú aj tradičné maďarské špeciality.

Návštevníci festivalu maďarskej kultúry si budú môcť vybrať z koncertov vážnej hudby, pripravená je aj prezentácia kníh, výstava plagátov, ale aj filmové premietania, rozprávkové a divadelné predstavenia či šansónový recitál.

Počas festivalu sa predstavia viaceré známe maďarské hudobné formácie. Vystúpi napríklad známa skupina 60. a 70. rokov minulého storočia Neoton Família. Od našich južných susedov k nám zavíta aj huslista Félix Lajkó či majstri swingu a latinskoamerickej hudby v rytme boogie Group'N'Swing. Modernú tanečnú hudbu prinesie skupina Apnoé a zaznejú aj variácie známych melódií v rôznych štýloch a žánroch na pozadí cigánskej hudby v podaní skupiny Budapest Bár. Chýbať nebudú ani folklórne a dychové súbory z krajín visegrádskej štvorky.

Tradičné maďarské špeciality a typické jedlá si budú môcť návštevníci vychutnať od piatka 13. júna do nedele 15. júna. Na Hviezdoslavovom námestí nájdu typické maďarské výrobky, gurmánske špeciality či maďarské vína.

Maďarské dni v Bratislave organizuje maďarské veľvyslanectvo spolu s Maďarským inštitútom v Bratislave. Podujatie sa koná pod záštitou hlavného mesta Bratislavy a mestskej časti Staré Mesto. Viac informácie o festivale i program podujatia sú na intenretovej stránke mesta www.bratislava.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Týždeň maďarskej kultúry #Neoton Família