Steel Panther ukradol koncert Limp Bizkitu

Americká glammetalová formácia Buckcherry odštartovala v piatok o druhej poobede desiaty ročník najväčšieho festivalu rockovej a metalovej hudby v stredne Európe.

14.06.2014 11:35
Spevák Fred Durst z kapely Limp Bizkit. Foto:
Spevák Fred Durst z kapely Limp Bizkit.
debata

Pri dolnorakúskej obci Nickelsdorf sa počas troch dní predstaví 70 skupín rôznych žánrov. Organizátori namixovali tento rok (niekedy s poriadnou dávkou recesie) naozaj pestrý program. Ťahúňmi piatkového večera tak bola thrashmetalová legenda Slayer, nu metalová banda Limp Bizkit (obe z USA) a britská formácia The Prodigy, produkujúca tvrdú elektrofonickú hud­bu.

Pri takom množstve vystúpení často kolidujú niektoré koncerty, preto si divák musí vyberať. Kto napríklad včera stavil na Limp Bizkit, musel oželieť Slayer. Opačne to neplatí, lebo kto bol na Slayeri (z rozhovorov s fanúšikmi vyplynulo, že odohral opäť výborný koncert), nemusel ľutovať, že nevidel Freda Dursta s jeho skupinou.

Atmosféra na festivale Nova Rock - deň prvý.
Na Nova Rock vyrazilo aj množstvo slovenských...
+9Atmosféra na festivale Nova Rock - deň prvý.

Včera totiž Limp Bizkit nehrali v najlepšej forme. Hoci začali dobre a prvé dve skladby sľubovali dobrý koncert, postupne išiel výkon dole a prejavila sa aj monotónnosť ich pesničiek.

Hroziacu nudu na chvíľu odplašil vpád veselých heavy metalistov zo skupiny Steel Panther, ktorí vytrhli Bizkiťákom nástroje a odpálili metalovú verziu evergreenu You Really Got Me. Za pár minút zabavili publikum štyridsaťročným (!) hitom tak, ako za pol hodinu Limp Bizkit nedokázal. Potom sa americkí metalisti trochu spamätali a zahrali svoje najväčšie hity My Way, Behind Blue Eyes či Why, ale rozpačitý dojem z ich vystúpenia to nezahnalo.

Dvadsať minút po jedenástej večer, presne podľa programu, na pódium postupne za zvukov hitu Voodoo People prišli členovia The Prodigy. Extrémne tvrdá tanečná hudba má opodstatnenie aj na festivale, ktorý sa zameriava na rockovú a metalovú muziku. Dôležité však je, že diváci to neriešili, tancovali tínedžeri, ktorým by minulý rok v trafike nepredali ani cigarety, aj štyridsať- a viacroční festivaloví veteráni. Hity ako Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up alebo Omen či Warrior's Dance udržali divokú zábavu až do úplného konca piatkového programu na Nova Rocku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Nova Rock #Limp Bizkit #Steel Panther