Jamie Cullum, John Newman aj Fink v meste

Festivalová sezóna sa začína, koncerty si však môžu užiť aj tí, ktorých spanie pod holým nebom neláka. V Bratislave a Banskej Štiavnici sa v piatok a sobotu uskutoční séria mestských podujatí City Beats. Ich predzvesťou bude štvrtkové vystúpenie Jamieho Culluma.

19.06.2014 07:00
Jamie Cullum Foto:
Jamie Cullum je vyhlásený nie len svojim muzikantským umením, ale aj schopnosťou dostať publikum do varu.
debata

O hlavný program na BA City Beats na bratislavskej Pláži pod Ufom sa postará anglický spevák John Newman, ktorý sa preslávil ako vokalista v skladbách kapely Rudimental a tiež vlastným hitmi Love Me Again, Losing Sleep alebo Cheating.

Na festivale vystúpi aj sedemčlenná manchesterská kapela James, britský spevák a gitarista Fink, nemecká formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom, kubánska kapela Deja-vu a izraelská formácia Tamir GrinbergTrio. Slovenskú scénu zastúpia formácie Dynamo Team, Modré hory a Walter Schnitzelsson.

Na BS City Beats v Amfiteátri Banskej Štiavnice sa tiež ukáže Fink, Lulu James a Jazzanova, okrem nich aj Richard Müller s českým spevákom Danom Bártom, kubánska speváčka Glenda a slovenské kapely Chiki liki tu-a a Plastic Swans. Permanentky na obe podujatia sa predávajú na stránke www.bacitybeats.sk a v sieti Ticketportal.

Festivaly predznamená koncert uznávaného britského džezpopového muzikanta a šoumena Jamieho Culluma, ktorý vystúpi vo štvrtok v Aegon aréne NTC v Bratislave. Muzikant, ktorý sa na scéne pohybuje od konca deväťdesiatych rokov, začínal džezovými štandardmi a postupne sa prepracoval k vlastnej tvorbe. Svoj talent predviedol na tých najprestížnejších svetových festivaloch ako Glastonbury, Coachella či North Sea Jazz. Na Slovensku vystúpi po prvý raz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jamie Cullum #BA City Beats #John Newman