Katka Koščová vydá album Oknom aj vďaka podpore fanúšikov

Slovenská speváčka Katka Koščová vydá album Oknom aj vďaka crowdfundingu. Interpretku podľa vlastných slov prekvapila ochota fanúšikov prispieť na očakávanú štúdiovku.

23.07.2014 11:33
PREŠOV: Beseda o Koncerte  Resuscitácia Foto: ,
Katka Koščová
debata

„O crowdfundingu sme sa dozvedeli práve pri natáčaní albumu, keď sme riešili, ako získať prostriedky na jeho vydanie. Prekvapilo ma, že to funguje, že ľudia chcú prispieť na to, čo im príde zmysluplné a čo sa im páči aj napriek tomu, že nejde o benefičné aktivity. Crowdfunding považujeme za skvelú možnosť, ako uskutočniť naše predstavy s albumom, s turné, či s ich propagáciou,“ vyjadrila sa speváčka, ktorá prostredníctvom webstránky crowdfunding.slnko­records.sk zverejnila ukážky piesní z nahrávky Oknom.

Album Oknom by mal vyjsť v septembri a ponúkne 13 skladieb. O väčšinu textov sa postarala sama speváčka, dva texty napísal Michal Horáček a prispela aj Silvia Kaščáková. Hudbu k jedenástim skladbám zložila Koščová s klaviristom Danielom Špinerom, po jednej piesni prispeli Martin Husovský z kapely Komajota a Ján Knapík.

„Spolu s Danom Špinerom sme zložili pesničky, ktoré sa zľahka obtierajú o džez, šansón, folk či pop. Sú to pesničky, ktoré tvoríme a obliekame tak, ako je nám vlastné, tak ako to z nás lezie a je veľkým šťastím spolupracovať na nich s ľuďmi, ktorí sú nastavení podobne ako my. Ak máte pocit, že je vám naša tvorba blízka, že je hodná vášho záujmu, budeme vám nesmierne vďační za akýkoľvek prejav vašej podpory,“ uviedla Koščová.

Katka Koščová zvíťazila v roku 2005 v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má zatiaľ štyri sólové albumy: Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006), Nebotrasenie (2009) a Štedrý večer (2012). Tretí bol pre ňu prelomový – po prvý raz sa totiž prejavila nielen ako autorka hudby i textov, ale zároveň ako spoluproducentka. Spolupracovala tiež na nahrávke Uspávanky (2009).

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Katka Koščová #crowdfunding #Oknom