Joss Stone je na koncerty stvorená

Pre speváčku Joss Stone je pódium jej druhým domovov. Pohybuje sa na ňom úplne bezstarostne a voľne a jej prirodzenosť sa tak stáva magnetom pre divákov. Dokázala to aj v nedeľu večer na svojej slovenskej koncertnej premiére.

28.07.2014 17:01
HUDBA: Joss Stone Foto:
Joss Stone mala v nedeľu na Slovensku premiéru.
debata

Hlas, aký by mladej Britke mohli závidieť hviezdy gospelu, hral v bratislavskej Refinery Gallery jednoznačne prím. Keď za zvukov svoje sprievodnej kapely a vokalistov vybehla bosá na pódium, bolo zrejmé, že z nej len málokto počas večera odtrhne zrak. V bielych šatách a s rozpustenými blond vlasmi priťahovala atraktívna speváčka pozornosť aj výzorom, pre ňu samú však bola hudba zjavne prvoradá.

Presvedčila o tom už v úvodných skladbách Stoned alebo Teardrops, pričom prechod z balady na dynamickú skladbu jej vôbec nerobil problém. Najväčší aplauz sa jednoznačne strhol pri nasledujúcom hite You Had Me. Joss Stone improvizovala a pesnička sa aj vďaka jej šikovným kolegom z kapely stala príjemným „džemom“, pri ktorom nechýbali sóla na saxofóne ani tanečné choreografie muzikantov. Soulová diva dostávala publikum do varu aj pokrikmi, až kým svojich fanúšikov nevyburcovala k bezprostrednému tancu a potlesku.

Koncert sa už v plnom nasadení kapely aj publika pohyboval na hranici profesionálnej klubovej šou a spontánneho vystúpenia. Každý na pódiu presne vedel, čo robí, napriek tomu nič nepôsobilo nalinkovane a upäto. Pri pomalších skladbách prišlo aj na zimomriavky, dôvodom bol jednoznačne Stoneovej spev. Ako napríklad pri balade Landlord, ktorá necháva detailne vyznieť zafarbenie speváčkinho hlasu. Pekným gestom bolo rozhadzovanie ruží medzi dav. Industriálne prostredie Refinery Gallery so slobodným „hippie“ konceptom jej vystúpenia príjemne kontrastovalo.

Soulové precítenie pesničiek a ich textov Angličanku preslávilo, už keď mala šestnásť rokov. Od tých čias síce dospela, ale tento talent v sebe pestuje naďalej. V sprievode zručnej kapely tak priniesla do Bratislavy slušný prierez toho najlepšieho, čo sa jej počas desaťročnej kariéry podarilo zložiť, respektíve prespievať, nakoľko ponúkla aj coververzie. Nepochybne ide o mimoriadne nadanú speváčku, ktorá sa pre vystupovanie na pódiu akoby narodila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Joss Stone #Refinery