David Kollar odohrá pred USA aj slovenské koncerty

Medzinárodný charakter svojej hudby potvrdí David Kollar aj v týchto dňoch. Pred americkým turné vystúpi uznávaný prešovský gitarista so svojimi talianskymi kolegami na Slovensku. Prvý koncert jeho nového tria sa uskutoční už v stredu 30. júla.

30.07.2014 07:00
David Kollar Foto:
David Kollar vyráža na turné.
debata

Formáciu s názvom The Blessed Beat tvoria okrem Kollara Paolo Raineri (trúbka) a Simone Cavina (bicie). V rovnakej zostave vystupovali muzikanti už aj v Taliansku. Teraz ich čaká slovenská premiéra. Prvý z trojice slovenských koncertov sa uskutoční v stredu v Prešove, ďalší vo štvrtok v Košiciach a 2. 8. v Banskej Bystrici. Pomedzi to Kollar stihne aj vystúpenia v Poľsku či v Česku.

Na koncertoch odznie aj nová hudba. „Budeme improvizovať a hrať niečo z materiálu, ktorý sme nahrali v Bologni,“ vysvetľuje hudobník. „Ak mám opísať žáner, tak pôjde o ambientnú, jazzovo-punkovú až možno avantgardnú hudbu,“ opisuje gitarista program, ktorý návštevníkov v kluboch čaká.

David Kollar patrí medzi hŕstku slovenských umelcov, ktorým sa podarilo získať si reputáciu aj v zahraničí. Začiatkom októbra sa spoločne s Paolom Rainierim presunie cez Atlantik, kde odohrá deväť koncertov. Pozvanie na vystúpenie dostal najmä vďaka svojej nahrávke The Son. Tá získala pozitívnu kritiku z časopisov a hudobných portálov z celého sveta. Album sa dostal v niekoľkých krajinách do TOP nahrávok roka a získal niekoľko nominácií.

Meno Davida Kollara rezonovalo pred pár dňami aj na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Premiéru tam mala snímka Comeback režiséra Mira Rema, ku ktorej skomponoval a nahral hudbu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #David Kollar #gitarista