Jakub Petraník si kúpil svet jediným záberom

V dnešnej dobe je všetko možné a aj divné veci už vnímame normálne. O tom je nová pesnička Jakuba Petraníka Kúpim si svet. Videoklip k nej nakrútili na jeden záber bez jediného strihu.

04.08.2014 12:34
Jakub Petraník Foto:
Jakub Petraník.
debata

„Spievam o tom, že si chcem kúpiť svet, no nakoniec si uvedomím, že to nebol až taký dobrý nápad. Je to pesnička o tom, aké je dnes všetko posunuté, zvláštne, ale nám to už príde ako normálna súčasť našich životov,” vysvetľuje ideu skladby Jakub Petraník.

Pesnička vznikla pod producentským dozorom Zoliho Totha v jeho štúdiu v Seredi. Zoli mu v spolupráci s Jimim Cimbalom dodal hudobnú zložku skladby, o textovú stránku sa postaral Jakub sám.

Vizuálne stvárnenie špecifického námetu skladby si vyžadovalo aj neobyčajný videoklip. Jeho výrobu spevák zveril režisérke Kristíne Cibulkovej. „Keď mi pustil skladbu prvýkrát, povedala som mu – toto musí byť niečo uletené. A tak som začala vymýšľať divné situácie, ktorých bude Kubo svedkom. Našťastie sa mu to páčilo, lebo plán B som nemala,“ vysvetľuje námet Kristína, ktorá vymyslela aj technické spracovanie klipu formou jediného záberu bez akýchkoľvek strihov. „Myšlienka jednozáberovky bola super, len na pľaci to bolo komplikované. Museli sme účinkujúcich aj Kuba na sekundu presne načasovať. Nakoniec sa to podarilo,“ vysvetľuje režisérka.

Medzi komparzistami sa ocitlo niekoľko tvárí z viacerých televíznych relácií: Karolínka zo seriálu Dedičstvo, Muž roka 2011 Jakub Lorencovič, známy zo seriálu Búrlivé vino, Naďa Uličná z relácie Súdna sieň, scenárista Ivan Huljak i Hana z jojkárskeho seriálu Deň a Noc.

Výsledok si pozrite sami…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Jakub Petraník #Kúpim si svet