Mosty budú stavať aj Peter Breiner a Jiří Stivín

V synagóge v Liptovskom Mikuláši budú opäť stavať mosty pre ľudské porozumenie. Pod hlavičkou projektu Mosty - Gesharim sa už dvadsať rokov stretávajú najvýznamnejší umelci Visegrádskej štvorky, aby spoločným vystúpením umocnili posolstvo porozumenia.

26.08.2014 14:00
Jiri Stivin Foto:
Jiří Stivín
debata

„Vystriedali sa tu také mená ako Marián Varga, Ľubica Rybárska, Hana Hegerová, Milan Lasica či Stanislav Štepka. Naše tohtoročné mosty obohatia svojím účinkovaním také hudobné osobnosti ako Peter Breiner a Jiří Stivín,“ uviedol autor projektu Ladislav Snopko.

Podujatie Mosty – Gesharim 2014 je súčasťou celoročného projektu Liptovský Mikuláš – Mesto umenia 2014. Už 21. ročník populárneho podujatia odštartuje v stredu o 19:30. Najväčším ťahákom bezplatného koncertu bude svetoznámy multiinštrumen­talista Jiří Stivín, ktorý sa netají tým, že si dokáže vyrobiť taký nástroj, aký práve potrebuje. „Nie je problém použiť napríklad garnižu alebo záchodovú trubku. Doma ich mám niekoľko stoviek a vždy mám najradšej ten inštrument, na ktorom práve hrám,“ povedal Jiří Stivín.

Projekt Mosty – Gesharim vznikol v roku 1991 ako jedna z prvých porevolučných aktivít, ktorá sa cez kultúru a umenie snaží spájať národy strednej Európy, pripomenúť si židovskú kultúru a ponúknuť neopakovateľné zážitky milovníkom hudobného umenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #synagóga #Jiří Stivín #Peter Breiner #Mosty - Gesharim